Agentsmygarspelet Budget Cuts ser ut att vara sjukt roligt.

Detta ska bli året virtual reality blir verklighet (!) men för att det ska ske krävs det inte bara att Vive, Oculus Rift och Playstation VR släpps på marknadnen - det måste finnas spel.

Vi har tidigare skrivit om en rad intressanta projekt, bland annat att Google kastat pengar på en svensk studio, men hade inte självate Chet Faliszek på #Valve tweetat om #Budget Cuts hade vi nog missat det. Och det hade varit synd, det ser ut som ett sådant spel som kommer att stormtrivas i virtuell verklighet.

Spelet använder vad som ser ut att vara en portalpistol för att röra sig genom olika rum, något många menar är ett smart sätt att komma runt det illamående som kan uppstå när du spelar att förstapersonsspel i virtual reality. Spelet ska visas upp ytterligare på ett event i Seattle om några veckor och efter det ska vi förhoppningsvis få testa det hos den svenska studion.

Du kan inte jämföra hur ett spel ser ut mot känslan att spela det, vilket är själva poängen med VR, och ett filmklipp kommer aldrig att kunna förmedla den känslan heller. Inte för att jag själv kommer skaffa VR på 1-2 år, men värt att ha i åtanke ändå. 15/01 Ja jag hoppas ni kan använda deras hårdvara - åtminstone när de väl släppt sina handkontroller. Tack för svaret förövrigt :) 14/01 Nu när vi ändå har en utvecklare skulle man snällt kunna be om att få DEMO kulturen tillbaka? :) 14/01 Oculus har tagit kontakt med oss, vi har möte med dem nu på fredag :) Däremot är det ingen garanti för att vi kommer kunna stödja Oculus, eller snarare, om Oculus kommer kunna stödja vårat spel. 14/01 Står Steam/Vive...kunde gott ha funkat (kanske den gör iofs) med Oculus med! Positivt!!! 14/01 Tycker det påminner en aning om Spy vs Spy på Commodore. 14/01 Personligen kommer jag inte bara testa, jag kommer köpa det. The Gallery har länge varit mitt mest efterlängtade VR-spel men det ändrades på en minut när jag såg Budget Cuts-videon. Mycket intressant koncept och genomförandet ser så bra ut! Visar ni någ... 14/01 Se nedan zzZ 14/01 Som sith sa så kommer vi inte vara det enda VR spelet, så spelet i sig kommer inte vara så dyrt! En sak som är rätt viktig att peka ut är att det är väldigt annorlunda att spela jämfört med att bara se. När du spelar med room-scale tracking, med två kon... 14/01 Eh lugna dig. Detta är INTE det enda spelet med VR-stöd. 14/01
Skicka en rättelse