Annorlunda uttryckt: "Du SKA uppgradera till Windows 10."

#Microsoft har aldrig gjort någon hemlighet av att de vill få Windows 7- och 8-användare att gå över till Windows 10, och de flesta hemanvändare kan uppgradera utan kostnad. Nu sätter företaget en blåslampa i baken på alla som ännu inte skaffat tian.

I ett långt blogginlägg förklarar man att support-policyn ändrats så att man inte kommer ge support till Windows 7 och 8 i system med Intel Skylake-processorer.

Fram till den 17 juli 2017 fortsätter Microsoft ge support till Windows 7- och 8-system med Skylake-processorer, därefter släpper de enbart kritiska Windows-uppdateringar till de gamla operativsystemen. Vill du ha full support efter det får du vackert uppgradera till Windows 10, eller köra en processor som är äldre än Skylake-serien. Eller hitta ett annat operativsystem.

Microsoft förklarar den ändrade support-policyn med Windows 7:s höga ålder och äldre teknik blir påfrestande för systemet, både prestanda- och säkerhetsmässigt. Det låter som ett rimligt argument för att överge sjuan, men mindre hållbart som argument för att släppa Windows 8 – åttan och tian bygger på samma grundplåt. Fast det är klart, det är väl ungefär tre personer i världen som valt att inte uppgradera till tian från Windows 8.

Windows 7 was designed nearly 10 years ago before any x86/x64 SOCs existed. For Windows 7 to run on any modern silicon, device drivers and firmware need to emulate Windows 7’s expectations for interrupt processing, bus support, and power states- which is challenging for WiFi, graphics, security, and more. As partners make customizations to legacy device drivers, services, and firmware settings, customers are likely to see regressions with Windows 7 ongoing servicing.

Med äldre processorer fortsätter Microsofts support till januari 2020 för Windows 7 och till januari 2023 för Windows 8.1.

Suck... http://www.tweaktown.com/news/50308/8-hours-windows-10-sends-data-microsoft-ip-addresses-5500-times/index.html 11/02 Ok det låter ju lovande. 20/01 Bara för att du misslyckas med det du gör, innebär det inte att det är fel på Windows 10. 20/01 Jag har installerat skräpwindows 10, den hittade inte nätverkskortet, då är det en brytpunkt för mig att fimpa skiten Nu, håll käft. 20/01 "jävla nördar" då? :-) Vad konstigt att till och med Logitechs officiella hemsida påstår att den har stöd för Windows 10. Haha, du, jag kan garantera dig att det kortet fungerar prima med Windows 10. Det är nog snarare din brist på kunskap som har lett... 20/01 Alla dessa jävla nördar som ALLTID måste slänga med en förolämpning... Misslyckad. Z-170 har jag. Jag har inte testat ratten, men jag har testat att installera skiten 20/01 Har du ens testat, din datorsmarta kämpe? G27/G29 har fullt stöd för Windows 10. Du kanske skulle säga vad det är för moderkort du har då... 20/01 Jag hade samma problem med en bärbar när jag skulle gå från XP till Win7. Men det var mer att Win inte hade drivrutiner från start, men det löste sig fint genom att dra ned drivisar till USB-minne och sedan installera från det. Fungerade klockrent efter... 20/01 Ja. Både G27 och G29 fungerar i Win10. ! 20/01 Jag köpte win 8 för 200kr, fick win 10 gratis så jag känner mig inte särskilt lurad. Win 10 är snabbare, smidigare och den win version jag haft minst problem med vad gäller kompabilitet. Hårdvara som var så gammal att det saknade stöd även i win 7 har... 19/01
Skicka en rättelse