#Microsoft har det senaste året eller så gått från klarhet till klarhet när det gäller att göra gamers positivt inställda till Xbox One. I höstas blev ett antal Xbox 360-spel kompatibla med den nya krysslådan, och det senaste beskedet var att man ser positivt på att öppna för nätverksspelande mellan Xbox One och PS4.

Sony har nu bemött Microsofts uttalande, och det är... inte så lovande. Shuhei Yoshida förklarar för Eurogamer att cross-network-spelande är komplicerat redan mellan Playstation och Windows, som ju till skillnad från Xbox One är en öppen plattform.

Because PC is an open platform it's much more straightforward. Connecting two different closed networks is much more complicated so we have to work with developers and publishers to understand what it is they are trying to accomplish.

Man måste också ta hänsyn till utvecklare och utgivare i de olika lägren, vilket knappast förenklar saken.

We also have to look at the technical aspect - and the technical aspect could be the easiest. We also have to look at policy issues and business issues as well.

Sist men inte minst, men outtalat av Shuhei Yoshida, är att Sony – vars PS4-konsol leder stort i fråga om försäljning jämfört med Xbox One – kanske inte har något större intresse av saken.

Jasså? Såvitt jag vet så hade Xb360 xplatform. Det gjordes iaf ett försök. :) Så nej MS har absolut inte varit främmande inför idén tidigare. 26/05 PR taktik från MS eller enbart desperata att fylla tomma servrar för deras live spelare. 20/03 Tycker det är väldigt intressant hur MS har lyckats få Sony att se ut som badguys i samband med detta. Hittills så har det ju varit MS som sagt nej till all form av crossplay mellan olika nätverk. 20/03 Inte förrän det ger en bevisad positiv effekt med Xbox/PC crossplay som INTE leder till att Sony tappar kunder kommer de vara öppen för crossplay. 19/03 Amen to that! ;) 18/03 taskigt med dem som sitter på xbox one och spel som flyter sämre och få kick-ass av alla ps4 ägare 18/03 Fast.. jag kan ju förstå att Sonys intresse till det hela är väsentligt mycket mindre än vad Microsofts är. Vid launch av de nya konsollerna gjorde Microsoft en himla massa korkade misstag som kostade dem en extrem mängd marknadsandelar, det gjorde inte... 18/03 Det finns en lösning på problemet..... Öppna upp nätverken. 18/03 Låter mer som att Sony kommer med ursäkter för att det inte ska bli något crossplay mellan konsolerna. Sony tjänar väldigt mycket på "min kompis har Playstation så då måste jag också skaffa det så vi kan spela tillsammans"-argumentet. Inte förrän det... 18/03 Microsoft har nog tillräckligt med PC-spelandet och inviten till Sony var nog med baktanken att de vet att Sony skulle rygga tillbaka och framstå som bakåtsträvande. Ett PR-stunt. 18/03
Skicka en rättelse