"Jag kan betala riktiga pengar" säger speldesignern.

Ron Gilbert var en av de tongivande personerna bakom Lucasarts tidiga äventyrsspel och ligger bland annat bakom #Maniac Mansion och #Monkey Island. Dessa två varumärken stannade dock kvar hos företaget när han startade en egen studio 1992. I och med Disneys köp av George Lucas imperium och den följande nedläggningen av Lucasarts har nu hans hopp tänts om att återfå kontrollen över sina gamla skapelser.

Om Disney går med på att sälja varumärkena kanske vi kan hoppas på nya spel i de älskade serierna. De omarbetade versionerna har varit väldigt omtyckta.

Jo men faktist. Star Wars kan man ju glömma. Men de har ju massa andra IP som ligger o dammar. Om inget kunde de väl åtminstone ge licens till Ron. Hade gärna hört öppningsmusiken i Maniac Mansion 2 28/05 ;) Men faktiskt, Ron borde ta reda på vad för jättesumma Disney vill ha för att sälja dem och sedan starta en kickstarter. För övrigt är det ju massa fantastiska Lucas artstitlar som bara ligger och skräpar i Disneys ägo. Det är förstörelse om något. 28/05 Ibland önskar man att man hade hittat på typ Minecraft och haft en massa pengar liggande till sånt här. Umm vänta nu. MACKAN!!! Hjälp till här nu. Jag kan bidra lite med. 28/05 Ja, det är ju problemet. Önskar jag hade 3:an att ladda upp i min ScummVM men jag har infört en personlig blockade på såna varor ;) Pillrigheten/plottrigheten är inget problem. Kört igenom dom så många gånger så jag vet vart allt är. Handlar mer om att... 24/05 Du får nog säga ARrrrrrrr för att... kunna.. säga ARrrrrrr *baaad pun intended :P* Har själv spelet på CD, det är dock (i princip) ospelbart från skivorna "as is" (mellansekvenserna laggar sönder för den klarar inte att streama från en Cd-rom som typ... 24/05 Jag tycker också att det ser bra ut fortfarande. Men visst, det hade inte skadat med en uppdatering :) Mitt stora problem är att jag inte kan få tag i det nånstans förutom att betala väldigt dyrt för en gammal CD kopia på typ amazon. 24/05 åh Maniac Mansion på gamla C-64an. så himla bra :-) Syrran älskade att titta på när jag spelade. "Kan du inte spela det där Davespelet?" 24/05 Visst ser det grymt ut! Men det hade ändå mått bra av högre upplösning och 16:9-stöd som sina föregångare, det börjar bli lite väl pixligt på stora skärmar. :) Escape from Monkey Island såg ut som en påse skridskor redan när det släpptes år 2000. 3D-mod... 24/05 Noooo, my money!!! 24/05 äh, Curse ser ju grymt ut fortfarande? 4an skulle må bra av en behandling i stil med HD-versionen av Grim Fandango dock 24/05
Skicka en rättelse