Hjälp oss berätta historien om spel via internet.

I december fyller FZ hela 20 år, en halv evighet i internetsammanhang. Startskottet var som bekant Quake, spelet som gjorde lirande via internet populärt på allvar, och lagom till hösten kommer Internetmuseum att lansera en utställning om just onlinespelande.

Vilka är egentligen de stora landvinningarna för denna revolution som gjorde det möjligt spela mot personer på andra sidan jordklotet, lika enkelt som i samma nätverk? Vilka spel har definierat sina respektive genrer. Hur stor roll hade hemdatorreformen och de fasta bredbanden som dök upp under 90-talet. Vem kom egentligen på att man kunde lira Civilization via mail?

Vi behöver hjälp av er läsare att ta fram milstolparna för dessa decennier av onlinespelande och hör gärna era anekdoter.

Internetmuseum är ett digitalt museum om internets historia som tillgodoser ditt lystmäte av nostalgi, digitalt arvegods och allmänt nörderi. På internetmuseum.se får besökaren följa med på en resa genom den svenska internethistorien med internetkultur, teknik och politik i en salig blandning. Förutom huvudutställningen gör Internetmuseumtema utställningar på olika ämnen och nu har turen alltså kommit till onlinespel.

Skicka en rättelse