Gott om uppdateringar på gång, både gratis och betalda.

E3-veckan till ära har #Bethesda gjort första avsnittet av #Doom gratis tillgängligt. Förr kallades detta "demo", och i ett pressutlåtande menar Bethesda att man ärar de gamla spelen och #Id Software genom att lansera en fri demo av ny-Doom. Visserligen tidsbegränsad, men ändå.

Demoversionen finns för alla plattformar – till Steam, PS4, Xbox One – så leta dig fram till respektive nedladdningstjänst för att ta hem blodbadet.

Bethesda bjuder också på information om kommande innehållsuppdateringar, både gratis och sådana som kostar pengar. Först väntar uppdateringar av banbyggarverktyget Snapmap, närmare bestämt nya moduler, byggstenar, vapen med mera. Dessa saker lanseras inom ett par månader.
Dooms kritiserade multiplayer förses med två nya spelformer i juli. Dessa är Exodus (ett CTF med en flagga) och Sector (ett capture and hold-läge för flera zoner). Längre fram väntar tre free-for-alll-lägen. Allt detta blir spelbart på samtliga kartor, och det är alltså gratis.

I juli släpps också ett betal-dlc vid namn Unto the Evil. Också detta är multiplayer-anpassat, och det innehåller tre multiplayer-banor, den nya demonen Harvester, ett nytt vapen (UAC EMG Pistol), en Kinetic Mine, nya hack-moduler, med mera. Priset är okänt.

Skicka en rättelse