Sedan en tid tillbaka befinner sig mmo-branschen i en ganska svår sits. Fullprisköp och månadsavgift, som var standard förr i tiden, kan nu endast de allra största komma undan med. Frågan är hur länge: #Blizzard har slutat redovisa spelarantal för genregiganten #World of Warcraft, vilket antyder att de inte ens befinner sig i närheten av storhetstiden.

Men de kämpar vidare, vilket även gäller för #Square Enix som tar betalt per månad för sitt #Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Och av allt att döma gör det så med framgång: de kunde nyligen notera att de nått ett totalt spelarantal på 6 miljoner. Vilket inte alls är särskilt skamligt i dessa free-to-play-tider.

Det ska dock sägas att Square Enix inte alls avslöjar hur många av dessa som sitter på aktiva konton – siffrorna gäller det totala antalet sålda spel, exklusive gratiskonton.

Nyheten når oss i anslutning till att patch 3.35 släppts till spelet. I den introduceras bland annat Deep Dungeon: The Palace of the Dead, som är slumpgenererade kartor där grupper av spelare samarbetar för att överleva bland fällor och bossar. Läs mer om uppdateringen i patch notes.

Palace of the dead, är det en hyllning till Tactics Ogre LUCT? 22/07 ESO gav på e3 en siffra på 7 miljoner sålda ex och det har funnits kortare tid.. Men detta väl inte lika intressant nog för fz :) 22/07 Spelade januari-juli förra året. Är inte mycket av en MMO-spelare, så detta är det MMO jag spelat mest, så det gjorde väl något rätt även om det bara var dom två första månaderna som jag hade riktigt skoj med spelet. 22/07 Spelade detta spel väldigt aktivt fram till expansionen kom. Efter ett tag började jag även köra expansionen och kom till max level sen tröttnade jag tyvärr på spelet pga av att de ändrade hela rotationen för Black mage. Orkade inte riktigt sätta mig... 21/07 6 miljoner är bra. har ju spelat det själv bra spel faktiskt roliga bossar och trevligt community 21/07 Jo, det stämmer precis som du säger, frågan är om det inte ens var närmare 4-5 miljoner. De kanske får en liten knuff i och med expansionen som är på gång, vi får se. Jag ville inte försöka trycka ner Final Fantasy XIV på något sätt, jag har själv spela... 21/07 De spelar i lite olika ligor. :) Var inte WoW nere på typ 5-6 miljoner AKTIVA konton när det var som lägst? På tiden då de fortfarande avslöjade siffrorna, då. 21/07 För de som undrar så rapporterade Blizzard för ett par år sedan att motsvarande siffra för World of Warcraft var över 100 miljoner sålda exemplar Edit: Källa på det också, http://eu.battle.net/wow/en/blog/12346804/world-of-warcraft-azeroth-by-the-number... 21/07
Skicka en rättelse