När vi för runt två veckor sedan kunde presentera den engelskspråkiga trailern på #Final Fantasy XIII var det mycket funderingar kring Leona Lewis som skapare av det engelska huvudtemat. Spelets producent Yoshinori Kitase berättade i en intervju med holländska Official Playstation Magazine hur det ligger till:

Vi har försökt översätta original-temalåten, men sångerskan hade problem med det. Det här är en ny sorts taktik, eller ett experiment kan du kalla det. Varför inte använda olika artister för varje region? Om både innehållet och atmosfären i sången kunde matcha spelet, då skulle vi förvänta oss att det mottas bättre i den specifika regionen. Square Enix som ett företag tänker mer och mer internationellt, och lokalisering spelar en viktig roll inom den strategin.

Hur känner du angående detta tänk? Huruvida det känns malplacerat med Leona Lewis i ett oerhört japanskt spel är en fråga med visst värde. Är det svårt att svälja av vana, och något som kommer förändras med tiden. Eller är det bara fel?

Skicka en rättelse