Playstation Now är tjänsten som mot en prenumerationsavgift låter användarna streama ett 100-tal Playstation 3-spel till Playstation 4 eller PC. Inom kort utökas tjänsten till att också innefatta Playstation 4-spel, vilket gör det möjligt att köra PS4-exklusiva spel på PC.

PS4-spel kommer börja tillföras inom ett par veckor, skriver amerikanska Playstation-bloggen, och det börjar med småskalig testning som kräver inbjudan för att få delta i. Det finns inga uppgifter om när tjänsten släpps brett, ej heller vilka PS4-spel som kommer ingå. Men det känns osannolikt att hyfsat färska storspel som #Horizon: Zero Dawn och #Uncharted 4 hamnar i spelkatalogen direkt.

Så till den tråkiga delen av denna nyhet: Playstation Now finns fortfarande inte i Sverige. Playstations svenska PR säger till FZ att man i nuläget inte har några nyheter om när tjänsten kommer till Sverige, men man lovar att hålla oss informerade när något nytt sker i frågan.

Playstation Now ger i dagsläget möjlighet att streama 483 PS3-spel, till en kostnad av 20 dollar eller 13 pund per månad. I Sverige skulle tjänsten gissningsvis kosta omkring 200 kronor/månad. I nuvarande utbud finns bland annat #Red Dead Redemption, #The Last of Us och #Mafia II.

Jaså det är så det är tänkt, trodde först att man streamade spelen från PS4 till PC, vilket man redan kan. 16/03 Vet ni att man kan hyra film på psn i England? Och att det funnits netflix till vitan och 3ds i USA i många år nu. 16/03 Jag vet inte om alla verkar ha insett att man behöver inte ha enheten själv för att spela på den. Som jag har förståt det så betalar du för att ha tillgång till en playstation online. Dvs du slipper köpa den eller spelen själv utan istället spelar du... 16/03 Sant och det går inte att tvinga dem att göra bättre ifrån sig genom att bojkotta de sämsta portningarna, då slutar de väl med att ens göra portningar till pc-marknaden :( 16/03 Jo jag vet mycket väl att en konsol även klassas som en dator, en konsol dock är en mer specifik klassificering än en dator. Skillnaden dock mot att koppla en dator till en TV mot en konsol är att man slipper att hålla på att leta drivrutiner, underhåll... 16/03 När vi som föredrar att köra på PC slipper lida av dåliga portningar från konsol, så får ni som föredrar dessa köra tills era fingrar blöder. Tills dess så kommer vi fortsätta beklaga oss. Och vad hindrar dig att koppla in datorn till TV eller vad du... 16/03 Men suck, alla vill inte sitta framför en dator och spela. Jag skiftar ofta mellan datorn och mina konsoler beroende på humör och vad jag känner för att spela och på vilken nivå. PC är inte en lösning för alla så varför inte bara acceptera att konsolern... 15/03 Meh, stream spel, spela på konsol, kan man inte bara skippa allt det här tramset snart och släppa allt på PC istället, så vi slipper alla sådana här halvdana lösningar. Det är ju ändå dit vi är på väg ändå, bara en tidsfråga innan något som den här...... 15/03 Kan man inte det redan? 15/03 Jag använder funktionen ofta på min Xbox att streama till datorn när sambon vill kolla på TVn och jag måste flytta på mig. Fungerar hur bra som helst om man bortser från de insider-buggar som man stöter på ibland. =) Nu är den dock begränsad till de spe... 15/03
Skicka en rättelse