Sladdfritt!

De första virtual reality-produkterna för hemmabruk släpptes förra året och medan många kanske väntade sig en revolution rör sig tekniken långsamt men bestämt framåt. HTC Vive är helt klart en av de bästa konsumentprodukterna just nu, även om enklare mobila lösningar har större räckvidd. Därför är det inte så konstigt att Vive nu satsar på ett headset som varken kräver dator eller mobil för att fungera.

Headsetet är kompatibelt med Googles VR-plattform Daydream som hittills bara varit tillgängligt via Pixel-mobilerna (som aldrig släpptes i Sverige). Så mycket mer än så vet vi inte i dagsläget, mer än att lanseringen ska ske senare i år.

@neocon: Jaha. Antog att det var det vanliga spydiga svaret man kan få om man tycker det ena eller andra på forum, "Jobbar du på ***** eller?" Men svaret blir det samma förutom första raderna. 19/05 Dum fråga? Det var inget illa menat med min fråga. Vore inte alls konstigt om någon från Tobii faktiskt hänger på FZ och därför vet något mer än jag om vad som pågår utvecklingsmässigt? 19/05 @neocon: Nej. Lika dum fråga tillbaka. Jobbar du för 7invensun? Tobii skickar ut färdiga HMD dev kits med integrerad eye-tracker om några veckor. Inga upgrade kit som monteras fast framför skärmarna i HMD för 2000kr. 19/05 @mungo112: Är det för att du jobbar på Tobii eller har du något annat skäl till att tro att ingen hinner före dem? Varför skulle inte andra kunna greja foveated rendering innan? https://www.theverge.com/2017/5/1/15503932/htc-vive-x-7invensun-aglass-eye-... 19/05 @neocon: Det tror jag inte. 19/05 @neocon: Hah ja kanske bäst att läsa hela nyheten innan kommentar, så går det när man skummar igenom bara! 19/05 Verkar så, men andra lär väl implementera foveated rendering innan dess så... 18/05 Lite otippat att HTC var först ut, Samsung har också jobbat på det här ganska länge. 18/05 @neocon: Inom ett år. 18.10 https://m.youtube.com/watch?v=jippJrCh-Ks 18/05 Det här Vive-headsetet är ett all-in-one system. Den levereras med all hårdvara och mjukvara (Android) inbyggt. Det är så att du kan njuta av det Google Daydream erbjuder utan att behöva en telefon. Så du behöver inte oroa dig över att din Vive kommer... 18/05
Skicka en rättelse