Rekordstor summa i prispotten för fjärde året i rad.

Redan under förra veckan drog årets upplaga av Dota 2-turneringen The International igång med gruppspelen, där 18 lag möttes för att avgöra placeringar i nästa del av turneringen. Det hela slutade med att två lag – Hellraisers och Fnatic – eliminerades och återstående 16 ska nu slåss om förstapriset som just nu ligger på motsvarande 10,4 miljoner USD, motsvarande cirka 85 miljoner kronor.

Klicka för förstoring.

Idag börjar själva huvudevenemanget med sex stycken matcher – IG mot Liquid, EG mot Newbee, Secret mot Execration, Cloud9 mot Empire, OG mot Infamous och IG.V mot DC.

Vem som kommer vinna är det som alltid svårt att förutse, men de kinesiska lagen LFY och LGD ser ut att ha goda chanser baserat på gruppspelsmatcherna. En av de lagen som varit favoriter på förhand är Team Liquid, vilka även de presterat långt över förväntan. Undertecknad hejar dock på OG, trots att de varit lite svajiga.

Sett till svensk representation är det endast tre svenska spelare med i turneringen, s4 i OG, zai i EG och Pieliedie i Cloud9. Sändningen startar idag 7 augusti kl. 19:00 svensk tid och går att följa via den officiella Twitch-kanalen, alternativt via DraySWE som kommenterar på svenska.

Skicka en rättelse