Bättre beteende skulle ge utvecklarna mer tid att förbättre spelen.

Att spela över nätet innebär att det vanliga livets sociala normer inte längre gäller. Vissa beter sig som svin, gapar och skriker och säger saker de aldrig någonsin skulle säga i andra sammanhang. Till exempel en viss Pewdiepie häromdagen. Vissa menar att det här är något man får tåla – "Välkommen till internet", typ.

Men Blizzard menar att det här beteendet stjäl resurser av utvecklarna, resurser som annars kunde lagts på att göra och utveckla spelen. I den senaste Developer Update-filmen för Overwatch tar game director Jeff Kaplan upp det här med dåligt beteende, och han efterlyser en skärpning från spelarna.

Vi vill göra nya kartor, vi vill göra nya hjältar, vi vill göra animerade kortfilmer. Men vi har hamnat i den här märkliga situationen där vi lägger kolossalt mycket tid och resurser på att straffa folk och försöka få folk att bete sig bättre.

Jag skulle hellre ha sett att vi kunde ha lagt den tiden på ett system för matchhistorik eller ett reprissystem. Det var exakt samma människor som jobbade på dessa två som vi var tvungna att omdirigera.

Det dåliga beteendet gör att spelutvecklingen går mycket långsammare.

Kaplan uppmanar spelarna att rikta blicken mot sig själv, och att tänka positivt istället för negativt.

Communityn måste ta en rejäl titt på sig själv, och tänka: "Jag spelar det här spelet för att jag vill ha kul, och annat folk, andra team, vill också ha kul.

Tänk alla gånger någon sagt något negativt till dig i spelet, och tänk dig att de sa något positivt istället. Det finns sätt att sprida en positiv stämning, som jag inte tycker är så vanligt i dag. Visst, vi kan bygga system som uppmuntrar det mer, och det kommer vi göra, men communityn måste också ta sitt ansvar och bidra för att skapa ett riktigt bra spelklimat.

Märkligt nog tog det tills alldeles nyligen innan konsolversionerna av Overwatch fick ett system som enkelt låter dem anmäla spelare som beter sig illa. Många har klagat på att anmälningar verkar ignoreras, men Kaplan säger att av de 480 000 spelare som åkt på disciplinära åtgärder baseras 340 000 på anmälningar från andra spelare.

Hela filmen nedan:

@Pjotor: Har spelat många comp-spel (utom MOBAs) på hög-ish nivå och RL är helt ärligt det värsta i communityväg jag stött på. Speciellt när man håller på att försöka stiga i ranker. Man får inte bara skit från motståndarna utan man får exakt lika mycke... 06/10 Jag förstår dig också och håller delvis med men det är en skillnad på att se till att folk inte kan fuska då det skulle innebära en användning av spelet som tillverkaren inte avsett, med mål att skaffa sig fördelar mot andra spelare. Att folk beter sig... 16/09 Jag förstår precis hur du tänker och allt jag har att svara med är "Det är precis vad det är det, Blizzards uppgift att städa upp och skapa en trivsam miljö". De är nämligen de enda som har möjlighet att göra det, om än något begränsad. Hade det handlat... 15/09 @kEJTLiN: Samtidigt så är det väl inte Blizzards ansvar att städa upp och skapa en trivsam miljö, något som uppenbarligen en stor del av spelarna se som sin livsuppgift att motverka. Att de gör det är ju jättebra, att de måste lägga stora resurser på... 15/09 men varför i helvete ska utvecklare sitta med detta? är de inte bättre att anställa ett team som bara modererar och hanterar dessa ärenden? att plocka bort utvecklare är ett waste of money. varje timme en utvecklare inte jobbar med utveckling är en timm... 15/09 Folk som gnäller på att andra gnäller på andras gnällande mäste väl vara ännu mer patetiskt då? Att vara ett rövhål online är ingen mänsklig rättighet. Kan man inte bete sig förtjänar man inte att få spela, enligt utvecklatna som gjort spelet och bestäm... 15/09 Overwatch har nog den sämsta communityn jag har någonsin sett. Jag tror det har att göra med alla weebs som spelar OW och inte har någon social kompetens , i andra spel som CS sä är nästan varenda person med anime bild sjukt kaxig. 14/09 Spelade 30 matcher comp season 6 varav 15 var indränkta av uppkäftiga och arga snorvalpar/surgubbar ackompanjerat av en flock leavers var tredje match. Avinstallerade skiten och har aldrig mått bättre. Kommer säkert köra Overwatch igen men just nu finns... 14/09 "Tänk alla gånger någon sagt något negativt till dig i spelet, och tänk dig att de sa något positivt istället." Jobba mer effektivt då, rövhattar! Nu ska ni tänka att jag sa något positivt. (Ja, jag vet precis hur de menar i den meningen. Den är medvete... 14/09 Att anställa fler i den här situationen får man väl ändå nästan se som en nödvändighet om de vill fortsätta mjölka OW-kon i samma utsträckning? Som jag ser det har de att välja mellan 1. Lägga befintliga resurser på att städa upp bland de värsta förbryt... 14/09
Skicka en rättelse