Att spela över nätet innebär att det vanliga livets sociala normer inte längre gäller. Vissa beter sig som svin, gapar och skriker och säger saker de aldrig någonsin skulle säga i andra sammanhang. Till exempel en viss Pewdiepie häromdagen. Vissa menar att det här är något man får tåla – "Välkommen till internet", typ.

Men Blizzard menar att det här beteendet stjäl resurser av utvecklarna, resurser som annars kunde lagts på att göra och utveckla spelen. I den senaste Developer Update-filmen för Overwatch tar game director Jeff Kaplan upp det här med dåligt beteende, och han efterlyser en skärpning från spelarna.

Vi vill göra nya kartor, vi vill göra nya hjältar, vi vill göra animerade kortfilmer. Men vi har hamnat i den här märkliga situationen där vi lägger kolossalt mycket tid och resurser på att straffa folk och försöka få folk att bete sig bättre.

Jag skulle hellre ha sett att vi kunde ha lagt den tiden på ett system för matchhistorik eller ett reprissystem. Det var exakt samma människor som jobbade på dessa två som vi var tvungna att omdirigera.

Det dåliga beteendet gör att spelutvecklingen går mycket långsammare.

Kaplan uppmanar spelarna att rikta blicken mot sig själv, och att tänka positivt istället för negativt.

Communityn måste ta en rejäl titt på sig själv, och tänka: "Jag spelar det här spelet för att jag vill ha kul, och annat folk, andra team, vill också ha kul.

Tänk alla gånger någon sagt något negativt till dig i spelet, och tänk dig att de sa något positivt istället. Det finns sätt att sprida en positiv stämning, som jag inte tycker är så vanligt i dag. Visst, vi kan bygga system som uppmuntrar det mer, och det kommer vi göra, men communityn måste också ta sitt ansvar och bidra för att skapa ett riktigt bra spelklimat.

Märkligt nog tog det tills alldeles nyligen innan konsolversionerna av Overwatch fick ett system som enkelt låter dem anmäla spelare som beter sig illa. Många har klagat på att anmälningar verkar ignoreras, men Kaplan säger att av de 480 000 spelare som åkt på disciplinära åtgärder baseras 340 000 på anmälningar från andra spelare.

Hela filmen nedan: