Lär vara det i världen innan årets slut.

På Nintendos cv finns några snedsteg. Medan format som Wii och DS sålde i drygt 101 miljoner respektive 154 miljoner finns "plumpar" som Wii U (13,5 miljoner) och Gamecube (drygt 21 miljoner). Switch har redan gått om Wii U och börjar nu flåsa Gamecube i nacken.

I Japan är det redan klappat och klart. Famitsu (via Wccftech) redovisar att Switch under senaste veckan gått om Gamecubes inhemska siffror på 4,04 miljoner. Ännu mer intressant blir det kanske att jämföra med Wii som sålde 4 miljoner på 54 veckor i Japan. För Switch tog det 56 veckor, men då ligger man å andra sidan klart före "konsolkungen", Playstation 2, med tio veckor.

I Japan får Switch härnäst sikta in sig på Nintendo 64-siffrorna. 5,54 miljoner bör man kunna nå i sommar med den här farten. Totalt har Switch sålt i strax under 15 miljoner (enligt siffror på sista januari) medan Gamecube alltså lyckades nå 21,74 miljoner under sin livstid. Med den här farten är det rimligt för Switch att kunna klå den siffran innan 2018 års slut.

Nä kan helt enkelt hålla med om att dom(mario kart) blir sämre på något sätt. Eller så växer jag bara ifrån dom. Det sög verkligen att alla banorna och gubbarna redan var upplåsta i Mario kart 8 deluxe. Så jag känner inte för att ens köra alla banorna. 04/04 Jag har inte något större behov av en bärbar konsol, men det suger i köptarmen efter Zelda Breath of the wild. Det blir lite dyrt för bara ett spel. 03/04 Mario kart 8 till switch är riktigt kul. Köp en till joycon uppsättning så kam ni spela 4 :) 03/04 Haha, nej, det kanske är bättre nu som @takaii säger. Detta är ju standarden nu och den lever dom verkligen upp till. Jag tycker dom är sämre för det är för mycket saker, allt det som räknades upp här är inte bara förbättringar. Tycker att spelet var... 03/04 Din åsikt ;) Mario kart 8 är bästa i serien! Kan inte gå tillbaka till tidigare mario kart spel efter den. Men det är som sagt nylancering av samma spel om och om så det finns ju inte den där känslan som när man testar ett nytt spel man aldrig spelat... 03/04 @Hipshot: Ok. På vilket sätt blir dom sämre då? Gör dom radikala förändringar till det sämre eller handlar det helt enkelt om att dom inte kan leva upp till sin egen standard? 03/04 Dom blir tyvärr sämre och sämre =/ Men gillar du det förra lär du gilla detta med. 03/04 Fan sugen på en switch. Mest för att kunna lira Mario kart med folk som hälsar på. Nån som har nån erfarenhet av det senaste Mario kart? 03/04 @Bennii: Glöm inte bort Xbox One på plats 20 bakom Neo Geo Pocket. https://en.wikipedia.org/wiki/Neo_Geo_Pocket Xbox verkar verkligen inte vara populärt i Japan. 02/04 Kul också att Xbox och Xbox 360 får vara med på ett hörn. Närmare bestämt på plats 17 och 18, precis bakom Bandai WonderSwan. https://en.wikipedia.org/wiki/WonderSwan 02/04
Skicka en rättelse