Trovärdiga källor säger att den baseras på AMD:s kommande grafikkortsarkitektur.

Det har redan börjat snackas om att utvalda utvecklare har fått tillgång till utvecklingskit för nästa Playstation, hårdvara som försöker komma så nära de slutgiltiga specifikationerna som möjligt. Nya rykten, från samma källa som hade information kring Playstation 4 ett år innan lanseringen, säger sig veta vad som kommer att finnas under huven på den färdiga maskinen.

Det är sajten Semiaccurate, som via en betalväggsartikel, avslöjar att AMD återigen står för hårdvaran men att den baseras på den kommande grafikkortsarkitekturen Navi. Samt Zen-processorerna. De gör slutsatsen att det inte är omöjligt att lanseringen sker redan i år, med argumentet att många utvecklingskit redan skickats ut. Samtidigt sa AMD så sent som i januari att Navi-baserade grafikkort kommer först 2019 - tack SweClockers för den informationen!

Eftersom konsolmarknaden är en stor affär för AMD är det dock inte omöjligt att de prioriterar tillverkningen av Playstation 5-delar före konsumentmarknaden för grafikkort. Med tanke på att E3 bara är månader bort lär det inte dröja länge innan vi får något bekräftat.

När jag såväl får tid för mig själv så bränner jag igenom spel som eld bränner gasolin. Tror jag powergamea igenom 4-5 spel på en dag som mest. https://www.youtube.com/watch?v=Wp_K8prLfso Håller tummarna för det! :) Rean gör ont i plånboken :( 06/04 @Anton Q: 😂 05/04 Går nog att diskutera vem det är som bör hejda sig. 05/04 Eftersom det bygger på liknande system som PS4 och PS4 Pro kommer du mest troligt kunna spela alla dina PS4 spel till kommande generation. Tidigare generationer har haft helt olika hårdvara vilket har gjort det nästan omöjligt att göra den bakåtkompatib... 05/04 Räknar själv inte in digitala spel, För då skulle man ha jävligt många. Fysiska spel är så mycket bättre för man kan sälja eller ge bort spel man vet att man inte kommer spela igen. 05/04 Förhoppningsvis. PS4 känns ordentligt mossig vid det här laget (trots total brist på spel). 05/04 @Zimpan: Haha, dra mig i gruset, jag tyckte att jag hade orimligt många med cirkus 82 spel. Det är förvisso mina fysiska spel, räknar inte in digitala spel där, men med 500 spel ligger jag hur som helst i lä jämfört med dig :D 05/04 Nej, Pro kommer nog framöver vara "mellanmodellen" som nästa gång blir PS5 Pro. Nu är det PS5 devkits som sänts ut, för nästa generation spel och ett större hopp. Hårdvaran är inte final och bara för att några få utvecklare fått sina första devkits bety... 05/04 Har ca 500 spel på PS4. Nu får de allt hejda sig. måste dra igenom de mesta innan en PS5 får komma ut. 05/04 Av precis denna anledning tror jag det är möjligt med ett släpp till julhandeln. Även Red Dead Redemption 2 har flyttats fram till 26 oktober. Hur ser kommande releaser ut? Finns det fler exempel där spel flyttats fram till oktober? Det talar ju för att... 05/04
Skicka en rättelse