Det har redan börjat snackas om att utvalda utvecklare har fått tillgång till utvecklingskit för nästa Playstation, hårdvara som försöker komma så nära de slutgiltiga specifikationerna som möjligt. Nya rykten, från samma källa som hade information kring Playstation 4 ett år innan lanseringen, säger sig veta vad som kommer att finnas under huven på den färdiga maskinen.

Det är sajten Semiaccurate, som via en betalväggsartikel, avslöjar att AMD återigen står för hårdvaran men att den baseras på den kommande grafikkortsarkitekturen Navi. Samt Zen-processorerna. De gör slutsatsen att det inte är omöjligt att lanseringen sker redan i år, med argumentet att många utvecklingskit redan skickats ut. Samtidigt sa AMD så sent som i januari att Navi-baserade grafikkort kommer först 2019 - tack SweClockers för den informationen!

Eftersom konsolmarknaden är en stor affär för AMD är det dock inte omöjligt att de prioriterar tillverkningen av Playstation 5-delar före konsumentmarknaden för grafikkort. Med tanke på att E3 bara är månader bort lär det inte dröja länge innan vi får något bekräftat.