I ett öppet brev på Gwents officiella hemsida berättar en av grundarna Marcin Iwiński att de tänker genomföra stora förändringar av det The Witcher-framkallade kortspelet. Anledningen är att spelet har förlorat sin ursprungliga vision, vilket har tvingat dem att gå tillbaka till ritbordet.

CD Projekt frågar därför spelarna om tålamod i och med att denna process kommer ta upp till sex månader att genomföra. Det betyder tyvärr att spelet kommer få en mindre mängd uppdateringar under denna period.

Några av förändringarna är:

Uppdatering av det visuella. Utvecklarna funderar eventuellt på att ta bort raderna och enbart behålla två – en för range och en för melee. Balansering av coin clip-mekaniken. Förändringar i progressionsystemet, tillägget av en tutorial, ett bättre tävlingsläge och achivments. Gwentteamet vill även minska på RNG-faktorn i spelet när det kommer till ranked, men eventuellt behålla det i Arena och Casual.

Hela uppdateringen kommer gå under namnet Homecoming och bör dyka upp någon gång i oktober-november. Samtidigt som detta ska ett helt nytt kampanjläge ”Thronebreaker” lanseras.

Läs hela inlägget här.