Murica’!

Att skjuta vapen i spel är sedan gammalt, men det visste du nog redan. Spelföretag går ofta långa vägar för att få vapnen att se och låta verkliga. Det är till exempel inte ovanligt att Call of Duty och andra stora krigsspel betalar vapenföretag att få använda deras licens. Men just när det kommer till känslan i vapnet är den annan historia.

En som såg sitt uppdrag att testa just hur nära de virtuella vapnen kommer till verkligheten är TFB TV på youtube. En kanal där det skjuts med en massa vapen.

Han testar en hel drös med virtuella vapen från Far Cry 5 och dess verkliga motpart för att se om känslan är densamma. Ett resultat du nog redan kan gissa dig till.

Vissa stater, exvis Kalifornien, har på väldigt många punkter mer restriktiva vapenlagar än vad Sverige har medan andra som tex Texas har bra mycket mindre restrektiva lagar, så ja, det varrierar kraftigt från stat till stat. 07/05 Tror du måste boka. Som sagt så är efterfrågan i Sverige så stor. 07/05 FUNNIEST GUN FAILS of ALL TIME - Don't Try This At Home https://youtu.be/GJGPbVkKAsc 06/05 Tänkte inte ge mig in i den här diskussionen men tänker bara påpeka att man självklart får försvara sig och sina i Sverige, men alla studier visar på att det medför större risk att ha skjutvapen hemma än att inte ha det. 06/05 FZ 06/05 Just helautomat är svårt i Sverige förutom om du kommer i kontakt med en klubb som bedriver skytte med M45b. Men halvautomater ala AR15 och liknande finns på många platser, dock är många klubbar ganska restriktiva med vem de släpper in osv men finns äve... 06/05 @kebbe: Du har all rätt att försvara dig i Sverige också, men skjutvapen gör ju knappast helheten bättre. Tänk istället lite längre än näsan, ju mer vapen som florerar lättillgängligt ju lättare är det för alla typer av människor att får tag på dem, och... 06/05 @Pecman: Jag orkar inte, läs det jag skrev förut. Ha det bra. 06/05 Ja, vad är det för fel på filmen? Den jämför vapnen i spelet med dess riktiga motsvarigheter.. 06/05 @Pecman: Fast vapen var inte det jag ifrågesatte, utan filmen. Jag gillar att folk som skriver "oj vad dryg man kan vara då." och kallar mig tråkig m.m. bidrar så mycket själva till diskussionen. Än så länge är det bara du, @eddie the eagle: (som jag... 06/05
Skicka en rättelse