Skriv upp två nya Pokémon-spel och en ny kontroll på önskelistan till tomten.

Det tog ett tag, men nu har det första stora Pokémon-spelet till Nintendo Switch tillkännagetts.

Det rör sig om två spel – Pokémon: Let’s Go, Pikachu! och Pokémon: Let’s Go, Eevee!, och skillnaden är vilken pokémon du börjar med. De innehåller 151 pokémon från de ursprungliga 90-taltstitlarna, skriver bland annat The Verge, och spelen hämtar inspiration från det enormt framgångsrika mobilspelet Pokémon Go. Det innebär att du fångar pokémon genom att kasta pokéballs på dem. Man lirar med joycon-kontrollen, antingen ensam eller två tillsammans med varsin joycon.

Inför premiären släpps också specialkontrollen Pokéball Plus, som funkar som en joycon men också kan användas i fält med Pokémon Go. Priset är okänt. Du kommer kunna föra över pokémon du fångat i Pokémon Plus till Let's Go-titlarna.

Ett fullstort Pokémon-rollspel till Switch beräknas släppas i slutet av 2019, skriver bland annat Game Informer.

Redan i dag släpps free to play-spelet Pokémon Quest till Switch, skriver Polygon. Det ska också komma till mobiler vid ett senare tillfälle.

Pokémon: Let's Go och Pokémon Plus släpps den 16 november. Mer info här.

Tack till smuts för detta #nyhetstips!
Detta ser vi fram emot hemma hos oss :) Glada nyheter. 31/05 Visst, argumentet att det kan ses "Easy" istället för "Normal" eller kanske "Hard" är ett. Mitt motargument blir dock att man riskerar att "förskjuta" på vad som bör tolkas som "Easy", "Normal" och "Hard". Dvs., kanske barnen då tycker att "vanliga Poké... 30/05 Då jag har barn själv så skulle jag säga, ja. Jag skulle introducera dem för det enklare spelet först så att de får testa på världen och vad spelet är för något som förhoppningsvis gör att de sedan vill "avancera" upp till de mer "riktiga" spelen. Se... 30/05 Tjena! Btw, detta är INGET "angrepp" mot dig så du vet! Det är bara att jag växte upp med Pokémon så jag tycker "rätt ska vara rätt". Eftersom spelet marknadsförs som "main series-spel" även fast det är spin-off så blir jag lite dampig på det hela. Det... 30/05 Tjena, detta är inget "personangrepp" utan bara "lite hårda ord" från mig för jag är lite "tilted" så ta det inte personligt. Min "tilt" går över! :P Om vi säger så här då: om du växte upp med Final Fantasy-serien och du vill introducera dina barn för... 30/05 Håller med till 100%. Grafik- & ljudmässigt så kan de behålla detta tills Gen8, fungerar primära tycker jag. Och nej (svarar till annan som skrev), detta är INGET barn bör få spela. Det kommer göra dem till gnällspikar när de inser att de faktiskt måste... 30/05 Jo det är ändå en stor grej. Hur blir mina Pokémon starkare? Det är ju fortfarande strider mot gymledare och annat så det känns konstigt. Väntar nog på nästa main titel som kommer 2019. 30/05 Nästan lite sugen på en switch, finns mycket jag hade velat spela igenom där. Lite tråkigt att det tydligen inte är några "fighter" mot vilda pokemons, utan att man direkt hamnar i "kasta boll-likt-pokemon-go". 30/05 Folk kommer att bli väldigt besvikna livet igenom i sådant fall. Kan tycka att det är en direkt farlig utveckling. 30/05 Folk har en tendens nu för tiden att alla spel ska vara precis så som man vill ha det och är de inte det så är det spelets fel och att de då i samma sekund blir "dåliga". Ingen insikt i att spelet har en annan målgrupp än den man själv är i. Jag kan int... 30/05
Skicka en rättelse