Från Bioware till Guerrilla och Ninja Theory.

I fjol avslöjades det att Playground Games, främst kända som utvecklarna bakom Forza Horizon-serien, skulle öppna en ny studio som inte skulle fokusera på racingspel. Det spekulerades i att denna nya studio kanske skulle få ta över stafettpinnen för rollspelsserien Fable, och företagets senaste värvningar antyder att så mycket väl kan vara fallet.

Enligt en rapport från Gamesindustry.biz verkar Playground Games hårdsatsa då de värvar topptalang från renommerade studios som Bioware, Rocksteady Games, Guerrilla Games, Ninja Theory och EA Motive. Utöver detta har de sedan tidigare även norpat talang från Rockstar Games och utvecklare som jobbat på Metal Gear Solid-serien.

Några av de nya rekryterna innefattar bland annat Scotty Brown, som jobbat med miljödesigner på Battlefront II, Noel Lukasewich som varit miljödesigner på en rad olika Bioware-titlar, Martin Lancaster som var senior manusförfattare till Batman: Arkham Knight och Chris Goodall som jobbade med animering på spel som DmC och Hellblade Senua's Sacrifice.

Trots att Playground Games exklusivt utvecklat Microsofts Forza Horizon-serie har de varit en oberoende utvecklare, fram till årets E3-mässa då det blev klart att de är en av flera utvecklare som köps upp av Microsoft (vilket även innefattar tidigare nämnda utvecklarna Ninja Theory).

Att den nya studion ska jobba på ett "rollspel i en öppen spelvärld" är den enda konkreta informationen som läckt runt studions kommande titlar, men oavsett om det handlar om Fable eller något helt annat rollspelsprojekt verkar gänget onekligen toppa laget med seriös talang.

Skicka en rättelse