Bethesda-ägarna Zenimax har ansökt om att få registrera varumärket “Nuka Dark”. Efter att tidigare ha givit oss drycker som Nuka Cola och Fallout Beer, vill man nu ge sig på starkare grejer.

I spelen är Nuka Dark den 35-procentiga dryckesjom som vi först kommer i kontakt med i Nuka World-expansionen till Fallout 4, och i verkliga livet blir det en rom som tappas i samarbete med Silver Screen Bottling Co.

Det är dock tveksamt om vi kommer att kunna köpa härligheten på svenska Systembolag, även om hugade gamers skulle efterfråga produkten. Detta på grund av Bolagets något glädjefientliga etikettsregler som säger, och vi citerar Konsumentverket:

”Alkoholdryck eller alkoholkonsumtion får inte heller förknippas med situationer där alkoholkonsumtion inte bör förekomma. Till exempel vid trafik, sport, graviditet, skola eller arbete. Du får inte heller påstå eller ge intryck av att alkoholkonsumtion höjer den fysiska eller psykiska förmågan, främjar utbildning eller social, sexuell, professionell framgång eller löser problem som ensamhet och tristess.”

Med tanke på spelkopplingen, det olämpliga i att dricka sprit efter atomkatastrofen och Bethesdas förmåga att leka med sina kända symboler på sin merch, blir det kanske upp till oss själva att importera den förmodade härligheten.

Vi recenserade Nuka World!
Släck törsten med Fallout-öl från Carlsberg