Efter att appen gått varm den senaste månaden.

Igår kunde The Verge berätta att den populära streamingplattformen Twitch blivit blockerad i Kina. Uppgifterna kommer från Twitch själva, som inte ville gå in på detaljer om varför deras tjänst blockerats. hemsidan är numera otillgänglig för den som surfar på en kinesisk lina och appen har tagits bort från App Store.

Appversionen av Twitch skall enligt The Verge förra månaden varit den tredje mest populära gratisappen i Kina, då den användes för att titta på e-sport under de asiatiska spelen som hålls mellan den 18 augusti och 2 september. Detta då statliga CCTV valde att inte sända spelen, vilket tvingande folk att hitta alternativa sätt att titta på matcherna.

Sedan tidigare är stora västerländska digitala plattformar som Twitter och Facebook blockerade i Kina.

Källa: The Verge

Vi vet ju alla vilket parti som drar åt polisstaten och kontrollerad media / internet :D 24/09 Jag skulle säga senast 2018 när regeringen tvingade Google och Facebook att införa censur. 24/09 Kommunism (från franskan: communisme och ytterst av latin: communis, gemensam) är en grupp närbesläktade idéer om att produktionsmedlen i ett samhälle bör vara gemensamt ägda. Inom marxismen är det också benämningen på det tillstånd i samhällsutveckling... 24/09 Kommunism har väldigt mycket med saken att göra, det är så en kommuniststat beter sig. 23/09 How so? 23/09 Det har du rätt i. Men kommunism har inte med saken att göra. Men de agerar som en polisstat när de gör så. 23/09 Jag har aldrig sagt vad jag tycker om straffet som TPB fick, jag sade bara vad organisationerna sysslade med. Givetvis bör icke-copyrightsbrott inte straffas, men om du lägger upp saker där det finns olagliga saker, får du skylla dig själv. 22/09 Jag skrev "enligt dina kriterier". Du tycker alltså att artikel 11 och 13 ska genomföras? Eftersom detta sägs handla om copyright-brott (memes). Plattformarna som jag nämnde har varit uppe för diskussion gällande censur eftersom folk lägger ut saker där... 22/09 Ingen av de fall du nämnde censurerade information för svenska folket. Svenska Antipiratbyrån jagar copyright-brott, reglerat i svensk lag. Hur är det censur? Ditt exempel säger då att polisen är för censur när de griper brottslingar? Ung, lika logiskt.... 22/09 Men enligt dina kriterier då borde t.ex Rättighetsalliansen (Svenska Antipiratbyrån) och alla lobbyorganisationer bakom Artikel 11 & 13 vara för censur. Detta är vad jag vet privata aktörer. Om man kollar på The Pirate Bay-fallet så var det ju även där... 22/09
Skicka en rättelse