Wingardium leviosa på er, kära FZ-läsare. Surfade ni runt på vår anrika sajt igår kring lunchtid hann ni förmodligen med att kolla på ett läckt videoklipp som påstod sig visa ett nytt Harry Potter-spel under utveckling. Sedan dess har klippet tagits ned på begäran av Warner Bros. Entertainment Interactive, vilket stärkte klippets sanningshalt rejält.

I samma veva som att videon dök upp började rykten florera om att Rocksteady stod för utvecklingen. Studion, som gjort sig känd för Arkham-serien, är brittisk och ägs dessutom av Warner Bros, vilket gjorde påståendet trovärdigt. Men så är tydligen inte fallet.

Nu berättar nämligen Eurogamer att källor med anknytning till Rocksteady hört av sig till dem och dementerat ryktena om att Rocksteadys kommande spel skulle ha något att göra med Harry Potter-licensen. Samtidigt bekräftar andra källor att spelet är äkta vara och under aktiv utveckling.

Det mest lovande spåret i nuläget verkar istället vara den amerikanska utvecklaren Avalanche Software, som sedan 2017 också ägs av Warner Bros. Enligt Eurogamer sökte Avalanche i början av förra året efter nya anställda med "en djup förståelse för brittisk kultur" och "god kunskap om berättande i spel, speciellt i rollspelsgenren". Projektet beskrevs då som ett storskaligt konsolspel med AAA-budget.

Vidare ges två namnförslag för spelet. Vad sägs om Harry Potter: Magic Awakened, eller Harry Potter: Magic Forever?

Källa: Eurogamer