Kan detta vara ett avgörande bevis?

Här på FZ är vi tämligen säkra på att Red Dead Redemption 2 kommer att släppas till pc. Det är sannolikt bara en tidsfråga innan vi får höra talas om en officiell utannonsering och nu har nya bevis bubblat till ytan som pekar på att så mycket väl kan vara fallet. Det verkar till exempel finnas en pc-version av den officiella appen:

SIGNIN_ANDROID_APP_URL 0000000002A866D0
SIGNIN_IOS_APP_URL 0000000002A9C890
SIGNIN_PC_APP_URL 0000000002A51F58

Red Dead Redemption 2 har alltså likt Grand Theft Auto 5 en app som kan ersätta spelets gränssnitt, som du kan visa kartan på eller använda för att hålla koll på allehanda statistik. Och det är djupare i appens kod som rätt så tydliga kopplingar till en kommande pc-version har hittats:

PARAM_FrameLimit - A framelimiter.
PARAM_DX11Use8BitTargets - Probably due to Xbox One.
PARAM_HDStreamingInFlight - Present in GTA V (PC)
PARAM_Oculus
PARAM_companionAutoConnectIpDurango
PARAM_companionAutoConnectIpOrbis
PARAM_companionAutoConnectIpPC
PARAM_singleThreadedRenderer
PostFX::g_CheckerBoardEnable

Informationen kommer från användaren BlackScout via Rockstar Intel och utöver kodraden ovan har man även hittat avancerade grafikinställningar som inte går att justera i konsolversionerna. Visst finns det en chans att det handlar om placeholder-kod som aldrig raderades, men vi finner det nog mest troligt att det faktiskt handlar om tecken på en oundviklig pc-version. Vad tror du?

Eller så kan man använda appen som Player 2-kontrollen (den alltid lite glappande och fula) så att en pc-spelare får vara med när du lirar på konsol. Man kan alltid behöva en kartläsare. 30/10 Riktigt trött på att stora spelföretag likt Rockstar nonchalerar PC gaming och dröjer med release... Kan ju inte vistas någonstans på internet för att undvika RDR2 spoilers. 29/10 Nej, Rockstar har inte sagt någonting. Mest bara spekulationer om att det antagligen/troligen kommer till pc. 29/10 Tror nog det kan vara en hyggligt stor grupp som likt mig sitter med både konsoler och en bra PC, men spelar på konsolerna av varierande anledningar. Om spelet inte släpps till PC direkt kanske man spelar sig mätt på konsolsidan och köper inte spelet... 29/10 Ja, har de inte redan bekräftat detta men att de inte har givit ett exakt datum för det? Har för mig att de har sagt det iaf. 29/10 Varifrån får du dessa siffror? Vad jag kan hitta så har spelet sålt i 10 miljoner ex bara på Steam, och då räknar man inte med spel som sålts direkt i Rockstars Social Club. https://www.resetera.com/threads/grand-theft-auto-v-approaching-10-million-copi... 29/10 RDR1 byggdes inte med pc i åtanke på en moddad version av dåtidens rage-motor, och för att få det rullandes på pc skulle det i princip kräva att spelet byggdes upp från scratch i en senare version av motorn. M.a.o ett misstag de inte kommer göra om och... 29/10 Det blir ju ofta så, man utgår från sig själv och folk runt omkring en - eller ens land. Sedan glömmer man helt bort att resten av världen kanske inte har det lika gott ställt överlag. Man får kanske välja på en konsol för 3 papp och spel då och då för... 29/10 För koden var helt kaiko. Det GICK inte att glra om spelet från grunden för att släppa det på PC. 28/10 Det låter ju logiskt. Men varför kom då inte RDR1 till PC? //LD 28/10
Skicka en rättelse