Redan i september hintades det om Metroid Prime 4 under The Game Awards. Då vi sedan utannonseringen under E3 2017 inte sett mer än en logotyp från rymdäventyret till Switch hoppas vi förstås på att detta i så fall blir något betydligt matigare. Våra kroppar är redo, Nintendo.

De kanske till och med får vara redo för ännu mer Metroid. Svenska (!) Inet listar nämligen den ursprungliga Metroid Prime-trilogin. Detta ska förstås tas med en rejäl nypa salt och Inet erkänner utan omsvep att det rör sig om ett rykte – men vet de något som vi inte vet?

Produkten är endast ett rykte, men vi tror det kommer annonseras på The Game Awards med lansering tidigt 2019 (feb?)

Hur det blir med den saken får vi se natten till fredag då The Game Awards äger rum. Det har också ryktas om en stor och mysig Metroid-tråd i FZ:s forum, och det ryktet kan vi bekräfta. @Loevet tar oss med på en tur längs minnenas sci-fi-allé tillsammans med Samus Aran. Om det första Metroid Prime till Gamecube finns bland annat detta att säga:

Metroid Prime-serien var den första delen i sagan som tog steget över till 3D-grafik, och det var också den första delen där en studio utanför Nintendo (amerikanska Retro Studios) skötte utvecklingen. Även om de skötte utvecklingen var dock Nintendo i allra högsta grad delaktiga, och Shigeru Miyamoto ska ha lämnat flera förslag som var kritiskt viktiga för att spelet skulle bli så lyckat som det blev (enligt Retro Studios själva).