De senaste dagarna har John Romero, via hans Instagram, teasat att förbokningar för hans nya projekt ska dra igång idag. Det kulminerade i följande meddelande till de som prenumererar på Romero Games nyhetsbrev.

25 years ago DOOM was released on December 10th.

To celebrate this momentous occasion, Romero Games will announce pre-orders for a project John Romero just completed.

If you have been following John Romero’s Instagram @theromero you would have seen the hints. What looked like a countdown to Doom’s birthday became suddenly mysterious.
You’ll receive another email on Monday announcing this new project, and have the opportunity to pre-order it.

Vissa har spekulerat i att siffran fem, som återvänder flertalet gånger i de retsamma bilderna, skulle kunna syfta på en femte episod i just 25-åringen Doom. Det känns dock inte särskilt troligt då Romero och Id Software inte direkt skiljdes som goda vänner. Det var dock snart två decennier sedan så allt är möjligt.

Mer troligt är att det har något med Blackroom att göra, spelet han och Adrian Carmack försökte finansiera via Kickstarter 2016. Insamlingen gick dock så trögt att de själva avbröt kampanjen, med löfte om att ägna ett par månader åt att skapa ett spelbart demo. Det var som sagt två år sedan så antingen skrotade man projektet helt eller så tog det helt enkelt längre tid man trodde.