Sony levererar skrytsiffror gånger två.

Sony presenterar siffror från fjärde kvartalet 2018 och där bekräftar man att 94,2 miljoner PS4-konsoler skeppats ut. Det är inte lika med sålda enheter, men det är bara några veckor sedan man avslöjade 91,6 miljoner sålda ex. "Bara" drygt 10 miljoner kvar till original-Playstation.

I kvartalsrapporten framgår det dock att samma period var något starkare i fjol på hårdvarufronten. 0,9 miljoner färre konsoler skeppades. Å andra sidan gick det som en dans för mjukvaran. 87,2 miljoner titlar såldes, 0,7 miljoner fler än i fjol, varav 37 procent var digitala köp. I fjol var motsvarande siffra 28 procent så den digitala trenden är alltjämt tydlig.

PS Plus fortsätter också sin tillväxt: 36,3 miljoner prenumeranter är en ökning med 15 procent på ett år. Samtidigt börjar allt fler spana mot Playstation 5, och det sägs att Sonys egna studior redan är igång med att arbeta på de första spelen till next gen-konsolen.

Sony leker just nu bara med Microsoft. Jag misstänker att det blir ingen xbox kommande generation för dom ser ingen mening i att tävla med gud. Vad har ens xbox för exklusiva spel som lockar? Spider-Man, God of war, Horizon zero dawn och last of us sopa... 03/02 En snabb koll bakåt visar att ca 1 tredjedel av live användarna ej varit gold. Vilket skulle visa att ungefär lika många spelar online på PS4 som på xbox. Detta bör inte förvåna någon då Xbox traditionellt alltid varit bättre på online spel än PS. Finns... 02/02 Nja. Offline konton är konton som aldrig driftats online. Dvs konsol konton som man har om man inte kopplar sin konsol till nätet. 02/02 Tycker att PS5 känns tidigt men det är ju samma 7 års-cykel som tidigare. PS3 kom 2006 PS4 2013 och PS5 då kanske 2020. Passar ju bra med Tokyo OS. 02/02 Okej tackar. 02/02 Alla konton som inte varit aktiva den månaden är offline, det är dock svårt att se skillnaden mellan aktiva offline konton och inaktiva. 02/02 Okej, innan ännu fler verkar vilja fake-news-prata om att det skulle gå dåligt för PSN Bara PSN är större än hela Nintendo och Xbox, alltså då inte bara Nintendo och Xbox's respektive onlinetjänster, utan bara PSN har större omsättning än allt de andra... 02/02 Hur räknar man offline konton...? 02/02 Både Microsoft och Sony räknar alla som på något sätt har loggat in med ett Xbox- eller PSN-konto. När det gäller Microsoft kan det vara någon som spelar Solitaire på sin iPhone medan de väntar på bussen, någon som loggar in automatiskt när de startar... 02/02 Skillnad på PSN och ps-plus. PSN är nätverket. Playstation konto behövs för PSN. Ps-plus är prenumerationen. Lägg därtill på att om man kör psnow så krävs ingen ps-plus prenumeration för att spela online. Xbox har även samma upplägg. Xbox live = nätverk... 02/02
Skicka en rättelse