Han berättar om hur de upptäkte hans dödliga sjukdom redan i ungdom och hur de först vid jordfästningen insåg värdet i sonens spelande.

Den senaste veckan har artikeln om Mats, publicerad av norska NRK, skapat rubriker världen över. När han dog, 25 år gammal, upptäckte föräldrarna att hans spelande inte bara var ett tidsfördriv utan ett sätt att träffa vänner. Vänner som dök upp på hans begravning och gav dem en helt ny förståelse för Mats sista år i livet.

I gårdagens Skavlan intervjuades Robert Steen, Mats pappa, och han berättar om hur de redan i tidig ålder upptäckte muskelsjukomen som skulle komma att förkorta sonens liv. Han konstaterar också att många föräldrar inte har en aktiv roll i deras barns onlineliv, kontra mer traditionella sociala sammanhang. Han berör också klyschan, som han själv trodde på, om att onlinespel bara handlar om att döda varandra men hur han insett värdet av relationer även där, bland annat genom att en av sonens onlineflirtar dök upp på jordfästningen, trots att hon bor i Amsterdam.

Om du vill se hela intervjun med Robert Steen går länken nedan direkt till den passagen i programmet.

Tack till Yabba för detta #nyhetstips!
Mkt intressant berättelse och gripande. Dock är jag personligen glad över att mina päron aldrig brytt sig om mitt spelande. Det är något jag gärna har fr mig själv, min lilla värld som bara mina gamer polare och jag själva "vet om" så att säga. 11/02 Men gud... 11/02 Haha ja, man saknar den tiden lite :) tight och kul community. Ed var en glorious ledare och en lawbringer av rang :p 11/02 Som med min granne förstår inte vad sonen spelar. Jag har suttit och spelat med honom idag. Jag fick skicka hem han efter 4 timmar spelande. 10/02 Filthy alliance scum <3 Vad hette den andra smutsiga paladinen i Core? Ed? 😉 Stormscale hade fan ett riktigt skönt community back in the days, stormscale.org etc. Lepr, Triad, Stormscale EU. 10/02 Klart WoW engagerade! Hade ju grymt tighta polareband med vissa i guilden. Jag tror de var de som var styrkan i WoW som ingen annan kunde matcha. 10/02 utan dator hade jag nog inte ens blivit såhär gammal :) 10/02 Vilken feel good känsla i en tragisk historia. spelar själv minecraft med min äldsta grabb. Inte så förtjust men vi lär oss tillsammans. Bra far o son verksamhet. Det kunde vara värre. Det kunde varit Fortnight. :-P 10/02 Oj, det var en känslosam, sorgesen men också väldigt fin historia. Hans sista tips hoppas jag verkligen att många kan ta till sig. För att döma av hur en del av mina kollegor har uttalat sig så är det väldigt vanligt att inte ta del av sitt barns spelan... 09/02 Väldigt vacker och ledsam historia.. så många vänner från olika delar av världen man träffade under tiden med WoW, den tiden är något jag absolut inte ångrar, den var underbar. vanilla. /[CORE]WarpGuN Stormscale/EU 09/02
Skicka en rättelse