Fjord och noir-mysteriet är väldigt norskt.

Draugen visades upp så sent som i november, men släpps redan i maj till pc via Steam och GOG. Det kommer även till "konsolerna", men det blir ett senare datum. Kan vi ta ett ögonblick och uttrycka vår uppskattning över spel som utannonseras kort tid innan de släpps?

Red Thread Games med Ragnar Tørnquist (Dreamfall, Den längsta resan) i spetsen håller den här gången hårt i sitt norska arv, och vi bjuds på fjordar, höstlika björkskogar, timmerstugor, gärdsgårdar. Med andra ord: rena rama propagandan för det norska friluftslivet. Om det inte vore för döda kroppar och "barnemorder" skrivet i röd färg (?) skulle jag vilja flytta hit.

Här finns ett spel också, och det i form av en deckare. Du, Edward, har isolerat dig i hela ditt liv och enda kontakten är med din lärling, Lissie, och din syster, Betty. Den senare har nu försvunnit och Edward beger sig med Lissie ut på fjorden och in i ett dimmigt mysterium som ska vara mer mycket mer än det först ger sken av. Det återstår att se hur mycket exakt vad Draugen blir, men jag är i alla fall svag för den här typen av interaktiva deckare. Kort sagt: jag är dragen till Draugen.

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse