Kommer du vara en ädel riddare på din springare eller en feg bågskytt i busken?

Skicklighetsbaserade, medeltida slagfält med multiplayer kan vi inte få nog av, och det håller den huvudsakligen slovenska indieutvecklaren Triternion med om. Deras debutspel Mordhau utspelas i förstaperson och lägger som sagt fokus vid skicklighet och möjligheten att skräddarsy sin karaktär. Man kan delta i allt från småskaliga närstrider till större slag med upp till 64 spelare och belägringar av fort.

Via Steam har man nu meddelat att spelet kommer släppas redan 29 april. Har du likt alla andra tröttnat på For Honor kan med andra ord detta kanske vara ett bra substitut.

Det finns många olika spelstilar att välja bland, inklusive att spetsa motståndare med lans från hästrygg, gå in i närstrid med svärd och sköld eller att på avstånd ta kål på fienden med pilbåge eller katapult.

Tack till Heggiiman för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Hej Är nyfiken på detta spel, kommer ni recensera det? 07/05 Känns som en naturlig och ordentlig vidareutveckling av vad Chivalry gav oss. Ser fram emot det. :D 22/04 ser ju skitkul ut, spec efter par bira :D ut och slasha! 21/04 Vad är det för skillnad mellan denna och dess spel som finns redan av pvp!? Ända bästa medeltidens spel är kingdom come :) 21/04 Ingen fara! Upp till 64 spelare är vad som gäller just nu iaf. Ja lär man sig inte det så kommer du förlora, buttonmashing = död i Mordhau. Men det bästa med spelet är nog lutan! https://youtu.be/8YQRp1J2Llc 20/04 Okej, tack för infon! Fick svar på det mesta jag funderade över, uppskattas. Hur är det med antalet spelare ? Är det 64 som gäller eller mer ? Ser ju ut att bli mer regelrätt fäktning i spelet kontra chivvy, det gillar jag. 20/04 Såg dokumentären om For Honor-utvecklingen ("Playing Hard") på Netflix i morse.. spelade bara betan själv men blev lite sugen på att köra mer. Har fått känslan av att det fylls på med innehåll kontinuerligt fortfarande. Nån som kört eller fortfarande... 20/04 Var mest skillnaden på hur komplext spelen är jag syftade på, COD(Chivalry) är väldigt arkadigt i jämförelse med ARMA(Mordhau), men det är inte reallistiskt till den gräns ARMA tar det då utvecklarna fortfarande vill att man ska se på det som ett spel... 20/04 Jag är peppad. Av det jag sett så ser det sjukt roligt ut. Men som jag förstår så är det mer arkad än realism. 20/04 Det är en väldigt grov liknelse, har du lust att utveckla ? Finns det 30-300 mer "moves", 700 andra vapen och 500 km2 karta ? eller vad är det som gör det arma vs cod skillnad? Själv tycker jag det verkar påminna mycket om chivilary, dvs att det är tigh... 20/04