Alla ska med, enligt en pålitlig källa.

Vi vet allt mer om Playstation 5. Nextgen-maskinen släpps lagom till julhandeln 2020 och kommer ha bakåtkompatibilitet med Playstation 4-spel – något Sony fortfarande arbetar febrilt med.

Kanske är det läge att hålla hårt även i dina PS1-, PS2- och PS3-skivor? Twitter-profilen PSErebus (som hade rätt med The Last of Us 2-datumet) hintar om att Sony arbetar på någon form av bakåtkompatibilitet med de äldre konsolerna. Well, Microsoft gjorde ju det med Xbox One, på vilken du kan spela en hel hoper 360- och original-Xbox-titlar. Tänker Sony följa efter?

Tweeten är kryptisk men syftar tydligt på att du ska kunna spela gamla PS-spel på nya PS5.

Tack till Margy för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Du måste vara den tråkigaste människan i världen att åka på semester med. ”Nae kan inte åka till sommarstugan igen för den bodde vi ju i förra året ett par veckor.” Eller för den delen åka o fiska med ”Nae en abborre har jag redan fått, nu vill jag ha... 20/11 Jag har oändligt långsamt och mycket motvilligt börjat acceptera att av de där fantastiska spelen jag minns från förr så är det bara rollspelen som faktiskt går att lira igen, grafiken är enkel och för mig inte lika viktig som den är i andra kategorier,... 17/11 Eller för folk som har spel kvar på backloggen och helst inte vill köpa en gammal konsol. 21/10 Funkade ju dock redan på den första PS3an så tacka Sony istället😋. Kul om det funkar men när jag tänker tillbaka så använde jag det en endaste gång under hela ps3ans livslängd och det var med ett ps2-spel som släpptes i krokarna runt ps3ans release som... 21/10 Ah då förstår jag! Jepp.. håller med till 100% :) 21/10 För att tydliggöra: Bakåtkompatibiliteten är ointressant även för mig. Men som sagt en trevlig feature för dem som vill återuppleva gamla klassiker. 21/10 Been where och glömma vad exakt? 21/10 Been there, done that... dags att glömma och gå vidare. :) 20/10 Bakåtkompabiliteten lockar inte det minsta. Jag vill bara ha PS5 för att det blir det senaste och bästa. Spelen är bättre och mer välgjorda nu och det finns väldigt få spel som håller samma standard än idag som det gjorde då. (På rak arm är väl HOMM3... 20/10 Underbart om den klarar PS1 spel. Tänk att få åternjuta magnifika titlar som "Battle arena toshinden", "Destruction Derby" eller "Wipeout". Det var roligare förr, trots alla pixlar! 20/10