Kan det vara en viss Netflix-serie som är orsaken?

The Witcher 3 har varit kontinuerligt populärt på Steam ända sedan det släpptes under 2015, och i och med släppet av Netflix-serien baserad på samma böcker verkar mängden spelare ha ökat ytterligare enligt Steamcharts. Snittantalet spelare ligger i skrivande stund på över 17,000, vilket bortsett från en topp i somras är den högsta siffran sedan juni 2016.

Under de senaste 24 timmarna var det som mest fler än 54,000 personer som spelade spelet samtidigt, vilket helt klart är imponerande för ett så pass gammalt singleplayer-spel. Det är just nu det 12:e mest spelade spelet på Steam och placerar sig till och med bättre än Red Dead Redemption 2. Värt att poängtera är även det faktum att alla spel med fler spelare just nu är multiplayer-spel.

Har ditt sug efter att spela The Witcher-spelen ökat tack vare Netflix-serien?

Skicka en rättelse
Jag har tagit tag i saken och börjat om på witcher 3, fastnade aldrig de första försöket. Nu är jag dock hyfsat igång, jag har kul och det är rolig att utforska. Men skulle någon kunna förklara vad grejen med Deserters är? Och varför går jag runt och... 31/12 Witcher 3 fick sin högsta peak detta dygn. Gör mig glad att fler letar sig till detta underverk<3 30/12 Bra om du diggar universumet. Kan rekommendera att du provläser/köper The Last Wish som är en novellsamling. Har själv läst den, Blood of Elves och Time of Contempt men det var några år sedan nu. Såg att Season of Storms som översattes 2018 är en preque... 29/12 What? 29/12 Finns inte 29/12 Jäkligt coolt spel! Har inte velat köpa tidigare eftersom så ofta man köper och bara lirar en gång eftersom spelet inte passar en men nu finns den på Xbox gamepass. 😃 29/12 Fortfarande kvar på första tredjedelen av Withcer 2, behöver släppa Surviving Mars ngn vecka.. Fråga, hur är novellerna? /C 29/12 Svar ja! Jag installerade spelet direkt igen medans jag satt titta på serien. Dock så tog det väl några timmar att fixa igång alla moddar jag vill ha till spelet innan jag kunde börja köra =D 28/12 Det har ju varit både black Friday och cyber monday, så Witcher 3 har varit väldigt billigt. Med det sagt så började jag läsa böckerna för nån månad sedan, och det var pga den kommande serien. På BF köpte jag W3 när det var billigt, tänkte att jag iaf... 28/12 Ohh. Jag såg det också men blev lite skrämd av den nedskalade grafiken. Hur tycker du spelet flyter på? Jag spelar rätt mycket i handhållet läge. Vad är ditt intryck? 27/12