Ett spel det är svårt att inte tycka om.

Omåttligt populära och omtyckta överlevarspelet Subnautica, har sålts i över 5 miljoner exemplar. Det meddelar studion Unknown Worlds grundare Charlie Cleveland. Siffrorna är för alla plattformar - pc, Xbox One och PS4. De 4,5 miljoner gratisnedladdningar som spelet fick när det var gratis på Epic game store, räknas inte in.

Subnautica kammade hem ett fint betyg här på FZ när det släpptes i början av 2018. Vår recensent Joakim Kilman kallade det “En förrädiskt fridfull kamp på liv och död i en fascinerande undervattensvärld.” Spelet placerade sig också på en ärbar niondeplats på FZ:s Årets spel-lista, samma år.

Sedan release har utvecklaren även släppts den fristående fortsättningen Subnautica: Below Zero som early access. Den tar äventyren till mer isiga regioner.

Skicka en rättelse
Har lirat båda från kust till kust, grymt värda varenda krona, självklart har jag köpt båda för fullpris (unknown worlds var nära konkurs innan första släppet men räddades av, (folk som betalade för sig), EAreleasen). Det enda som är lite tråkigt är bri... 16/01 Du kan ju alltid köpa det. €15 är inte riktigt mycket begärt för 30timmar spel.. 16/01 Någon annan som blir åksjuk efter några timmars spelande av detta ? Aldrig varit med om det tidigare i något annat spel. 16/01 Man måste Scanna ALLT man kan och hitta och scanna och läsa Pads med ledtrådar till vart saker är! och så finns ju Subnautica Wiki för enkla tips och guides: https://subnautica.fandom.com/wiki/Subnautica_Wiki 16/01 Tyckte spelet var väldigt roligt i början, men efter ett litet tag så förstod jag inte alls vart jag skulle ta vägen eller hur jag hittade materialen för att tillverka dem nya sakerna. Ofta så behövde jag googla för att ta mig vidare, vilket gjorde att... 16/01 Jaså? Jag tyckte det funkade utmärkt :) 16/01 För mig var det inte spelbart på riktigt i VR. Coolt att titta runt i sin bas och sina farkoster en stund men när jag provade iaf var GUI knappt användbart och vattenytan renderades fel i stereo. Men fasen vad bra spel! 15/01 Fasen, missade när det var gratis på Epic! Nån som testat VR-versionen? Och funkar det ifall man bara klarar teleport? 15/01 Helt fantastiskt spel, men ack så skrämmande! Spelade inte klart hela då skräcken nere i djupen blev övermäktig, haha. Men får väl skärpa mig och dyka under ytan igen någon gång! 15/01 Sjukt bra spel. Hoppas på att expansionen blir lika bra. =) 15/01