CliffyB erbjuder sig att komma tillbaka: "Bollen är hos er, Microsoft".

Rod Fergusson är kanske inte ett namn Gears of War-fans känner igen på studs men han har arbetat på serien sedan det allra första spelet. Efter Gears of War: Judgement tog han ett break, hjälpte Irrational med Bioshock Infinite för att sedan återvända till varumärket när Microsoft köpte det från Epic. Nu är det dock dags att byta arbetsgivare, från monster från underjorden till demoner från underjorden. I mars ska han bli ansvarig för Diablo-spelen hos Blizzard.

Cliff Bleszinski, som pensionerade sig från spelbranschen efter floppen med Lawbreakers och Radical Heights, skriver på Twitter att han skulle kunna tänka sig att komma in som konsult hos Gears-studion The Coalition. Han menar att det finns massor av idéer, särskilt en baserad händelser i Gears of War 4.

Skicka en rättelse
Alla stora designers har gjort misslyckade spel. Nu är ju han dock mannen bakom vad som gjorde gears bra, så han har definitivt något att säga om. 06/02 Det sålde sämre än Gears Of War Judgment till exempel. Och det var en kanon-release på grund av 10kr (1$) Game Pass Ultimate erbjudande under E3, jag tog det på grund av Gears 5 och har det det till slutet av 2021. Det här spelet var det spelet dem tog... 06/02 Det var absolut ingen flopp, precis som du säger; en kanonrelease. Massor av spelare och bra mottagande betygsmässigt. Lite problem servermässigt i början (tack vare just det oväntat stora spelarantalet) och mycket gnäll från en liten minoritet högljudd... 06/02 Cliffy B skulle ju lämna spelindustrin för att communityn är för "toxic". Vad hände med det? 06/02 Flopp? Vad har jag missat. Var inte Gears 5 rekordet för Xbox release-vecka denna generation? 06/02 Jag tror att det skulle vara en dålig idé att ta in CliffyB. Jag har inte särskilt mycket emot honom som vare sig person eller utvecklare, men det känns som dålig tajming. Gears 5 stod redan och stampade mellan att göra det gamla vanliga och pröva något... 06/02 Så... han är arrogant, förolämpar dem och har själv två enormt misslyckade spel med Lawbreakers och det där Battle Royale 80's spelet men påstår ändå att han är Gears "räddning"...? Hade jag varit personalansvarig på MS så skulle jag ha svårt att anstäl... 06/02 Rod Fergusson har betytt mycket för Gears men jag tror att det här är en bra grej för serien. Gears har redan börjat röra sig mot något nytt och mer lär det bli. Är nog ingen dum idé med nytt blod i ledningen nu. Cliffy B är inget som ska komma i närhet... 06/02 Verkar bara bitter. Först "pensionerar" han sig, vilket verkar vara något man kan göra i denna branch för att en kvart senare när alla jobb är tagna komma på att man ville nog vara in the zone ändå. 06/02 Varför skulle någon vilja ha något med honom att göra efter Lawbreakers? Plus all galla han spyr ur sig hela tiden 06/02