Släppet av Classic ser mer och mer ut som ett genidrag av Blizzard.

Det blåser heta vindar kring Blizzard för tillfället i och med deras tumultartade släpp av Warcraft III: Reforged (eller Warcraft III: Refunded, som många fans döpt om det till). Men trots att man nu börjat erbjuda villkorslösa återbetalningar för alla som köpt spelet lär deras kistor inte sina, för under en finanspresentation har Activision meddelat att man vid slutet av 2019 hade fler än dubbelt så många World of Warcraft-prenumeranter jämfört med ett par månader innan World of Warcraft: Classic släpptes i augusti.

På det stora hela har Blizzards inkomster minskat under det gångna finansåret, vilket tillskrivs sämre siffror för Hearthstone och Diablo. Man ser dock hoppfullt på det kommande året, med spel som Overwatch 2, Diablo IV och Diablo Immortal på gång såväl som ett antal ej utannonserade projekt, vilka ska inkludera flertalet mobilspel.

Du missade väl förresten inte Gurras stream av Warcraft III: Reforged?

Skicka en rättelse
Blev faktiskt lite så. Gick med i ett guild av en slump, hamnade som MT och så var det 12 timmar grind om dan igen för söndagsraid. Drog alt+f4 och sa tack o hej (ordagrant) på guild disc. Man är ju inte 20 längre... 10/02 Klart antalet prenumeranter har med det att göra, fler subs = bättre resultat = glada aktieägare. Går blizzard ut och säger, Vi har 10 miljoner prenummeranter på WoW så kommer marknaden förutsätta att det kommer bättre resultat osv, om det sen visar sig... 09/02 https://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6gn,_f%C3%B6rbannad_l%C3%B6gn_och_statistik Det finns många olika sätt man kan mäta och presentera saker utan att det behöver vara lögn. Sen är det också skillnad på vad man kan nyttja i marknadsföring, och vad du påt... 09/02 Du menar alltså att de medvetet skulle ljuga för finnansiärer och aktieägare? Det är inte bara rent vansinne det är dessutom sjukt olagligt. 09/02 Tvivlar att det är så bra siffror, eller aktiva spelare. I stort sett alla jag känner som såg fram emot Classic och lirade först, har slutat med Classic pga de redan hade gjort allt, ingen direkt utmaning. 08/02 Vissa developers har verkligen en sån syn på sina kunder, att de vet bättre än konsumenten vad de vill ha. Tänk om Blizzard faktiskt lyssnade istället för att säga. De gjorde det med WoW Classic, varför inte i andra sammanhang... 08/02 Det absolut roligaste med classic är att läsa alla dem som tar åt sig ära, när dem säger sig ha en world/server first. Hahaha 08/02 Lite ljus i den mörka Warcraft-tunneln då ;) 08/02 Att det är ett "Geni-drag" av Blizzard går ju att diskutera, för det första så var det ju inte ens deras egna idé och de har motarbetat det i många år(sänkte classic privatservrar) innan de äntligen lyssnade på communityn och började fila på Classic. 08/02 Efter både WC3 floppen och Diablo på mobiler tror inte jag lika många kommer köpa blizzards spel per automatik längre utan många kommer nog invänta en recension av spelen dom släpper framigenom. Jag hoppas verkligen det iaf så att blizzard måste prester... 08/02