Sweclockers-Thomas håller oss i handen.

Vid det här laget har nog alla hört termer som G-Sync eller Freesync bollas runt vid kaffebordet. Och kanske avsevärt mindre relevanta Nsync, men där har väl alla glömts bort. Utom Justin Timberlake.

I alla fall, vi snackar alltså om synktekniker för skärmar, där fps-räknaren får jobba i tandem med skärmens uppdateringsfrekvens. Resultatet ska vara bättre flyt, ingen tearing och spel-nirvana i största allmänhet.

Hur allt hänger ihop på synkfronten är dock långt ifrån självklart. Vad är egentligen G-Sync? När funkar Freesync? Hur gör jag om jag har HDMI? Och vad tusan är HDMI VRR?

Bildgurun Thomas Ytterberg på SweClockers har preppat en saftig genomgång av hela kalaset, kompletterad av en pang på-video för den som bara vill ha det göttigaste. Ta en titt, och bli upplyst i synksoppan.

Skicka en rättelse
LG b9 var det på LTT, kostar 16400-18000Kr för 65" enligt prisjakt, släpptes 22 oktober. Själv så har jag varit rätt sugen på C9, det är typ samma skärm fast med bättre bildprocessor, den släpptes 1:a september och kostar nu 22000Kr. Går man ner till... 13/02 Linus tech Tips testade nyligen en LG OLED TV med G-sync. Förmodligen snuskigt dyr och kanske inte ens finns på vanliga marknaden än, men det är som sagt på väg. https://www.youtube.com/watch?v=PwyYYFKWEAg edit: Bra video som vanligt av Thomas. Såg nog... 10/02 Ville bara klargöra att jag tyckte det var en bra genomgång och tackar för videon, ibland kan skämt låta lite sarkastiska eller så, sånt man uppfattar efteråt. men tack för videon. 10/02 Tack, SweClockers-Thomas! Jättebra video! 09/02 @star-affinity: Coolt, gaming-tvn next! 09/02 @dTexN: Det tror jag nog. Xbox One har redan FreeSync: https://www.windowscentral.com/xbox-one-freesync 09/02 Undra om nästa generations konsoler kommer få någon typ av tvn med xsync Har gsync på datorskärmen och det gör så mycket. 09/02 Satt på en gammal skärm och grafikkort väldigt länge och antog att folk bara överdrev när de sa hur stor skillnad Gsync gjorde. Bytte upp mig till en stor ny skärm och grafikkortet pallade inte längre driva den upplösningen. Skaffade nytt grafikkort och... 09/02 "nymodigheter" ;) 09/02 Vilket sammanträffande! Satt faktiskt och funderade lite över detta just igår när jag browsade lite på Inet/Netonnet. Bra sammanfattning. :) 09/02