Efter en snabb teaser tidigare i veckan har vi nu fått en första glimt av samarbetet mellan Lego och Super Mario. Om du hoppades på snygga dioramor för oss vuxna fans av både dansk plast och den rundnätte rörmokaren blir du förmodligen besviken - detta verkar vara fokuserat på lek!

I trailern ser vi hur Mario med barnhänders hjälp tar sig igenom olika utmaningar som genom specialblock registreras i den väl tilltagna Mario-gubben. Ansiktet har små skärmar vid ögon och mun som gör att han kan visa olika uttryck och på bröstet visar en annan display om man plockat upp mynt, hur mycket tid det är kvar och när man kommit i mål.

Lego Super Mario is ready to run and jump in a new real-life game. Create Lego brick challenges for you and your friends, defeat enemies and of course, collect coins!

Marios olika uttryck

Trailern gör det tydligt att det är flera olika set som visas upp och vi gissar därför att olika delar kommer att kunna kombineras till olika utmaningar. Vi ser fiender såsom goombas, spöken och ett av Bowser-barnen.