Eftertexterna till Resident Evil 3 avslöjar något det tidigare ryktats om; forne Platinumgames-vd:n Tatsuya Minami har haft en nyckelroll under utvecklingen av remaketrean, som exekutiv producent. Hans nystartade M-Two består av både Capcom- och Platinum-förmågor.

Andra studior inblandade är Redworks, Capcom (förstås) , och deras understudio K2.

M-Two har överlag haft en roll att spela i remaketrean, och Minami har, förutom Platinum Games, ett förflutet hos Capcom, med Resident Evil-, Mega Man- och Devil May Cry-spelen.

Enligt VGC var planen att värva både Minami och Resident Evil-kreatören Shinji Mikami till M-Two (därav namnet), men man fick nöja sig med Minami. Enligt uppgifter till samma VGC, som jag nu inte kan hitta men som fiskats upp av bland andra Wccftech har Minami fått förtroende för ännu en "större remake". Vad för någon? Ingen aning! Det låter skakigt – men inte otroligt.

Capcom har efter framgångarna med Resident Evil 2 uttryckt önskan om fler remakes. Kanske blir det Dino Crisis? Eller Code Veronica-remake? Någonting med Mega Man? Eller något helt annat.