Svensk Bilsport skriver om att anmälan till SM i virtuellt rally nu är öppen för alla som är hugade.

Sveriges första rally-SM i spelform kommer att köras från och med 8 april, via sex olika deltävlingar. Spelet i fråga är Dirt Rally 2.0, ett spel enligt som vår egen expert Tomas Helenius har “körkänsla att dö för". Han gav liret 4 av 5 i betyg i sin recension, så SM kommer att avgöras på en stabil grund.

Svensk Bilsport skriver vidare att den som vill delta måste ha en licens, och den kan erhållas på tre olika sätt:

. Inom kort kommer du att kunna ladda ner Svensk Bilsports app på google play eller i appstore, där kan du för 125 kronor enkelt införskaffa en prova-på licens som gäller för SM-tävlingen i virtuellt rally. Mer information när tjänsten Prova Bilsport är släppt kommer inom kort.
. För dig som vill ta en permanent virtuell bilsportlicens för 100 kronor. Då följer du anvisningarna här, https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/licensinforma...
. För dig som redan har en aktiv tävlingslicens från Svenska Bilsportförbundet är det bara att gratis lägga till en Virtuell Bilsportlicens. Här kan du se hur du gör det. https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/licensinforma...

Vill du delta kan du göra det på antingen Playstation, Xbox eller pc. Passande nog så ingår Dirt Rally i PS Plus nu i april, så har du det abonnemanget behöver du inte köpa spelet. Dirt Rally 2.0 ingår dessutom i Xbox Games pass.