Jättespelet skjuts fram p.g.a. "logistiska" skäl orsakade av pandemin.

UPPDATERING 7 april:
Digitala förhandsbokningar för The Last of Us Part 2 blir nu återbetalda automatiskt, enligt Playstations support-sajt.

URSPRUNGLIG TEXT:
Sony har beslutat att skjuta på releasen av Naughty Dogs hett efterlängtade The Last of Us Part II (och Marvel's Iron Man VR). Förseningen sker på obestämd framtid, berättar man i en tweet.

Skälen anges som "logistiska" och beror på rådande pandemi, något som hindrar Sony från att lyckas med den lansering de menar spelarna förtjänar. Datumet var satt till 29 maj, efter en tidigare försening. Ursprungligen var planen nämligen att släppa spelet den 21 februari.

Även Naughty Dog har uttalat sig. De uttrycker besvikelse, men är också försiktigt optimistiska.

The good news is, we're nearly done with development of The Last of Us Part II. However, even with us finishing the game, we were faced with the reality that due to logistics beyond our control, we couldn't launch The Last of Us Part II to our satisfaction.

Naughty Dog vill att alla ska få chansen att spela The Last of Us-tvåan "runt samma tid", något som alltså inte bedöms vara möjligt i dagsläget. Något nytt datum är alltså inte satt.

Det såg länge ut som att vi skulle få en brutalt stark spelvår 2020. Men förutom dagens blytunga besked har tidigare Cyberpunk 2077 och Wasteland 3 lämnat walkover för vårpremiär, och skjutits fram till till september och augusti. Även Marvel's Avengers har skippat maj till förmån för september. Förhoppningsvis hjälper The Last of Us: Part II till att skapa en brutalt stark spelhöst. År 2020.

Vi tröstar oss med ett par nya screens.

Skicka en rättelse
Nog för att jag arbetar inom en samhällskritisk bransch, men jag gör ingen forskning eller vård. Jag menade snarare de miljontals hushåll i USA som inom månaden kommer att få svårt att skaffa mat på bordet till följd av att de måste sitta hemma och inte... 10/04 Absolut har de 100.000 (eller hur många de nu är) som har kompetens att göra något åt det jobb så det räcker i USA. Tror inte de är målgruppen för spelet? Gissar att du jobbar inom vård eller forskning och har fullt upp men finns nån miljard människor... 10/04 @grollo_92: Jag håller med dig i sak, och ja du (liksom jag många ggr) kunde uttryckt dig bättre :) Jag vet bara min grabb som har speciella behov hade inte reagerat så bra på en sådan nyhet, om det berört honom. Mest så jag tänkte :) 08/04 Gud vilket otrevligt inlägg jag skrev 😂 Döma av tidpunkten jag skrev det var jag på jobbet så humöret kanske inte var i topp. Hur som helst har jag väl inte fel i sak men förstår att många blir väldigt besvikna när deras favoritspel blir försenade. 08/04 Självklart blir det problematiskt när det handlar om en pandemi USA inte lyckats hantera samtidigt som de i samma stund, i verkligheten, brottas med ett virus de uppenbarligen har problem att hantera. Kanske har människorna i USA annat att prioritera i... 08/04 För vissa människor, kanske det gör det? Alla har inte samma förutsättningar som dig. Wut? lät ju som du beskrev Sverige. 08/04 Jag älskade ettan och dubbeldippade t.o.m men kommer faktiskt vänta till släppet till PS5 denna gången hur pepp jag än är. 07/04 Ja, detta var ett av väldigt få spel jag sett fram emot under denna vår. Har bara köpt Resident Evil 3 denna vår som nytt spel. Så det har varit bristvara på nya intressanta spel för egen del. Får se hur det blir med SONYs andra releas Ghost of Tsushima... 07/04 Dom skulle nog tjäna mest pengar på dubbeldippa, så som rockstar gjorde med GTA5. Jag tror att problemet just nu är att det är svårt att försena spelet eftersom att PS5 släpps snart. Ifall spelet släpps i T.Ex. juni eller juli så finns det nog en rätt... 06/04 Oja jag förstår dig ser man fram i mot något väldigt mycket så gör det ont när dom sedan skjuter på det eller till och med lägger ner spelet. Jag vart rätt ledsen när Atlus stängde ner mitt favorit mmo. Men då har jag fått spela det i allafall men detta... 06/04