CD Projekt gjorde precis spelvåren lite tristare.

Under några dagar verkade april månad bli en av de galnaste på länge, med Final Fantasy 7 Remake, Resident Evil 3 och såklart väldigt efterlängtade Cyberpunk 2077. Det sistnämnda är utan tvekan årets mest hypade spel men CD Projekt meddelade precis att det försenats till september.

Det nya releasedatumet för Cyberpunk 2077 är 17 september (i år) och som ni kan läsa i tweeten ovan handlar det om att få ytterligare tid att finputsa den stora och komplexa världen. De säger samtidigt att spelet är "färdigt och spelbart".

Skicka en rättelse
Trist, dåligt planerat av utvecklaren om de behöver ett halvår till. Tyckte de borde lärt sig efter försening av förra spelet. igår 21:24 Blir bra till slut. Har aldrig ont om spel att spela och vill helst att cyberpunk ska bli så grymt det kan bli :) igår 21:18 Boooooooooooooooo! :( Jag som hade tagit semester veckan efter release för att kunna omfamna spelet på heltid utan distraktioner... Nu får jag ta semester efter sommaren till ett förhoppningsvis än mer slipat spel. Har ju faktistk inte suttit tänderna... igår 15:53 PS5 version "bekräftad". Kommer ju redan till Xbox Series för det kommer till Xbox One. igår 15:18 Motsatsen till förseningar är Battlefield V, som var så inkomplett när det kom ut och nu patchar man fram och tillbaks och communityn börjar lacka ur totalt på utvecklarna. Jag vill inte att Cyberpunk ska gå samma öde till mötes så jag stöttar detta ful... igår 13:04 Hur menar du nu? Mer extrema SJW personer har försökt påverkat utvecklingen och försökt injektera sig själva men till min kännedom så har CDPR totalt ignorerat dem. igår 12:24 Jag hoppas på att de slipar på spelet, fixar buggar och gör samtliga karaktärer mer attraktiva. Så att dom kan sudda bort SJW-influenser som tydligt påverkat spelet för mycket negativt. igår 11:51 Som många redan skrivit så är det självklart bra att de tar den tiden som behövs för att finslipa spelet och någon form av försening var såklart väntat, men jävlar... 5 månander? igår 10:30 Jo, precis man får trösta sig med det. igår 09:24 Vänta bara, i juni-juli kommer dom fördröja det tills nästa år precis som dom gjorde med witcher 3. Men hur bra blev inte det spelet också? igår 09:11