Fler sporter ser till tv-spelen för hjälp.

Vi har redan rapporterat om hur Sveriges första rally-SM i spelform kommer att köras från och med 8 april, via sex olika deltävlingar i Dirt Rally 2.0. Nu läser vi att fler sporter ser till tv-spelen för alternativ till events irl.

SVT skriver hur den finska ishockeyligan kommer spela ett virtuellt slutspel för att avgöra årets vinnare av ligan, med start 8 april. Matcherna sänds i finsk tv med kommentatorer. Spelet som gäller är NHL 20.

"Samtliga tio lag som nådde slutspel väljer en spelare som representerar laget, spelaren behöver inte tillhöra klubben. Matcherna, som spelas en mot en, avgörs i bäst av fem."

Samma sajt berättar hur ett cykellopp i Belgien också avgjorts “digitalt”, denna gång med 12 proffs på testcyklar som de satt på i hemmet. Vilket spel eller program som användes framgår inte.

Kan tv-spel vara ett alternativ även för inställda svenska ligor?

Tack till Shadee för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
F1 körs ju av, delvis räserförare, men också mycket annat folk. En tidigare sportkommentator, en cricketspelare och sim-racers. Skador på bilarna är också avstängt, vilket som oftast leder till väldigt oförsiktig racing. 😜 Sen kan man diskutera Marcus... 07/04 Mmmm nu går det bra 06/04 Jag tycker det var lite konstigt att ha en person per lag och spela matcherna, fast å andra sidan är det ju så NHL-turneringarna ser ut. Däremot såg jag av en händelse för ett tag sedan att det körs faktiskt eSHL där varje spelare i laget är en spelare... 06/04 Jag är positiv. Ge mig nåt att betta på! Det finns en gräns för hur intresserad man kan bli i vitrysk fotboll. 06/04 Skippar att kolla på cykling om dom ska köra digital. 06/04 Personligen är jag inte sugen på det iaf. Men förstår om andra vill se det. 06/04 Jojo, men om alternativet är inga matcher alls, då? 06/04 "" Kan tv-spel vara ett alternativ även för inställda svenska ligor? "" Nej det tycker jag verkligen inte. TV-spels matcher blir på tok för enformiga jämfört med the real deal. Sedan saknar man trycket från läktarhåll och kommentarer från rinkside. 06/04 Har sett att både Lando Norris och Max Verstappen har streamat en del på Twitch nu. De är f1-förare för den icke invigde. Kul att idrottare vänder sig till e-sport i brist på den äkta varan. 06/04 Jag tror det var bkool som dom körde cyckelloppet i. Det var ganska tråkigt att kolla på, men om dom jobbar lite på formatet kan det kanske bli kul. 06/04