Det dröjer till den 28 augusti innan vi får besöka den tredje upplagan av ödemarken i Wasteland 3, och under tiden får vi nöja oss med en titt bakom skynket i utvecklaren Inxiles utvecklingsdagböcker, som i sitt första avsnitt talar om hur vi kan skräddarsy våra karaktärer.

Chefsdesigner David Rogers berättar inledningsvis om Quirk-systemet, där man får välja kraftfulla bonusar för en karaktär, men som även kommer med stora nackdelar. Man kan till exempel välja att ge en karaktär quirken Pyromaniac, som ger han +25 % högre eld- och explosionsskada, men även 15 % risk att självantända när han använder sprängmedel.

Vidare säger Rogers att de som verkligen vill grotta ned sig i statistik och siffror kommer kunna skapa väldigt intressanta karaktärer, men att det även finns färdiggjorda duos man kan börja spelet med. Dessa kompletterar varandra och har dessutom lite specifik dialog under resans gång.

Jocke live-streamade Wasteland 3-betan för ett tag sedan, så spana in den videon om du vill få ett hum om vad spelet handlar om.