"Definitive Editions" har släppts av Mafia II och Mafia III, även om den riktiga höjdpunkten är remaken av det första spelet. Allt verkar dock inte vara frid och fröjd med konsolversionerna av Mafia II-remastern, för många har rapporterat problem med glitchar, allvarlig pop-in och låg bilduppdatering.

Det vanligaste problemet tycks vara att bilduppdateringen helt plötsligt störtdyker i vissa lägen, såväl som texturer och andra detaljer i omgivningen som laddas väldigt sent. Andra spelare har rapporterat om ett märkligt ljusfenomen nattetid som också får bilduppdateringen att gå på knäna. Olika typer av glitchar och buggar tycks också vara ett problem för vissa, inklusive att man faller rakt genom spelvärlden på vissa ställen, "button prompts" som inte dyker upp när de ska i uppdrag och rökeffekter som flimrar.

Playstation 4-versionen verkar vara värst drabbad, men klagomål har kommit från alla läger. Långt från alla har dock drabbats av dessa problem, så det är oklart vad boven i dramat är.

Klipp av problemen