I slutet av 2020 släpps Assassin's Creed Valhalla, och vi kan bara hoppas att Ubisoft Montréal får en mindre jäktig slutspurt än originalteamet från 2007. I helgen tog en av utvecklarna bakom första Assassin's Creed oss med på en resa bakom kulisserna. Det började lagom kryptiskt:

Charles Randall utvecklade snart orden med en berättelse med lagom mycket stresspåslag.

So we're all ready to ship the game, first submission goes pretty well, and then: the news. The CEO's kid played the game and said it was boring and there was nothing to do in the game.

I första Assassin's Creed fanns uppdrag med målet att sänka tempelriddare, men också en hoper sidogrejer. Det senare började man alltså lägga till bara fem dagar innan alla skivorna skulle brännas. Kravet: inga buggar. Randall och omkring fem andra själar stängde in sig och dagarna som följer är "en dimma". Men man lyckades till sist klämma in precis allt.

And it was bug free... almost.

Randall fortsätter med att förklara en bug som fick en tempelriddare att falla genom världen, och därigenom hindra en achievement på Xbox 360. Lösningen? Starta om spelet. Randall tillägger dock att det var "ett mirakel att spelet inte smälte din konsol eller något liknande". Han säger sig inte minnas något om de här dagarna, men poängterar att han och kollegorna åtog sig uppdraget frivilligt, att förändringarna var av godo, och att detta var och är Randalls minst stressiga release.

Den dråpliga anekdoten om vd:ns barn är han inte hundra på, men det var var han hörde där och då. Förmodligen hade Randall och kollegorna inte tiden för att gräva djupare än så hösten 2007.

Hela den svettiga historien finns som sagt att läsa på Twitter.