Den såg du inte komma.

På fredag släpps Command & Conquer Remastered Collection, och glädjande nog har EA nu infriat sitt löfte om att göra spelets källkod fritt tillgänglig. Koden finns nu att hämta fritt från Github. Den delas under GPL 3.0-licensen, vilket låter alla som vill rota runt i koden, ändra den och dela ändringarna med andra. Spelet kommer också få stöd för moddar via Steam Workshop och en baneditor följer med.

Ett lika oväntat som välkommet drag av EA, får vi väl säga. Och kul att se om det skakar liv i de gamla RTS-klassikerna.

Spelet innehåller remastrade versioner av Command & Conquer och Red Alert samt deras expansioner. Det släpps på Steam och Origin på fredag. Då läser du också vår recension.

Skicka en rättelse
@Evilof: Jag behöver inte ens chansa att moddar bidrar med livslängd jag menar än idag har Skyrim/fallout 4 en Current Players base på nästan 17k på skyrim och nästan 15k på Fallout 4. Själv har jag nog 1000 timmar på skyrim och snart lika mö på Fallout... 02/06 Jag är förvånad över att inte fler bolag möjliggör mods. Jag menar kika bara på spel som Witcher 3 och Skyrim. Törs nog sticka ut hakan och chansa på att mods bidrar till dessa spels långa livscykel, och därmed höga försäljning. Ja, givetvis finns det... 02/06 Finns redan en del moddar ute som beta testare har gjort https://steamcommunity.com/workshop/browse/?appid=1213210&browsesort=trend&section=readytouseitems 02/06 Behöver inte gör om assets för att uppdatera spelet. Går bra att använda det som redan finns med originalet och byta ut DLL:en som skapas när man bygger den koden de har släppt. Det kan säkert vara någon som bygger vidare på detta. Koden verkar vara väl... 02/06 Så det kan innebära nya units, community tweaks och lite annat gött? Hade gärna sett det i RA2: Yuris Revenge, då Ryssland blev fruktansvärt tråkiga efter expansionen 😔 Gärna lite moderna optimeringar och kanske möjlighet att bygga flera byggnader samti... 02/06 Coolt! Säkert någon som orkar göra om alla assets till spelet så vi lär väl se någon fin uppdatering till det framöver. 02/06 Så jävla grymt detta, flera borde göra. Ser mycket fram emot detta spel, mycket mera än något annat. 02/06 Du har ju inte grafiska assets osv tillgängliga på Github. Det är nog lättare att bara pirata spelet direkt från steam-releasen. Steams DRM är bevisligen lätt att kringgå om man så önskar. 02/06 Ska bli riktigt kula att spela C&C igen med lite bättre grafik. Hoppas på många roliga moddar också givetvis. 02/06 Bara DLL:erna som blir open source. Dock så skulle jag säga att DLL:erna är majoriteten av spelet :) 02/06