PS4-, Xbox One- och Switch-spelarna fick vänta drygt ett och ett halvt år på att febertoppen Two Point Hospital skulle släppas på konsolerna, och väntan på sandbox-läget har även den varit lång. (Å andra sidan fick vi alla vänta i cirka tjugo på en värdig Theme Hospital-arvinge.)

Nåväl, nu slipper konsolkramarna sitta ner i väntrummet, för i detta nu har sandlådeläget släppts lös på PS4, Xbox One och Switch. Det innebär i klarspråk att du får tillgång till oändligt med pengar och Kudosh för att köpa och låsa upp allting i hela spelet. Får du panik över alla epidemier kan du helt enkelt stänga av dem med ett knapptryck. Önskar man kunde göra det i verkligheten...

Two Point Hospital har funnits ute i snart år, men vi vet fortfarande inte vad studion ska göra härnäst. I en intervju vi gjorde inför TPH-releasen lät det som att det blir något helt nytt.

Det blir inget nöjesfält, inte heller ett fängelse, för det finns redan två spel därute som mutat in de områdena under en överskådlig framtid. På sätt och vis tror vi att i grunden tråkiga ämnen banar väg för intressanta spelupplevelser, och Two Point Hospital är en bra startpunkt för oss.