Förstärker VR-avdelningen.

Facebook och underavdelningen Oculus har köpt den amerikanska utvecklaren Ready at Dawn. Syftet är förstås att få in mer kompetens till utvecklingen av VR-spel, och Ready at Dawn har de senaste åren jobbat med VR-titlarna i Lone Echo-serien.

Studion är kanske mest känd för The Order: 1886, ett av få stora Playstation 4-exklusiva singleplayer-spel som inte gjorde succé. Betygen var svala och priset sänktes bara en månad efter releasen i februari 2015. Å andra sidan har det rymdbaserade VR-äventyret Lone Echo fått massor av beröm sedan premiären för tre år sedan. Lone Echo 2 ska släppas i år.

Facebook skriver att alla anställda hos Ready at Dawn följer med efter affären, och att de fortsätter jobbba som oberoende studio. Inga nya spel har ännu tillkännagetts.

Tack till Fulci för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
The Order: 1886 var ett högst mediokert spel, men det visade ändå vad studion är kapabel att pressa ur en konsol. Makalöst snyggt på alla sätt (bara väldigt trist att spela). Tråkigt att vi nu, får vi förmoda, inte får fler konsolspel från dem. 24/06 Kommer nog till slut vara ohållbart att låsa en storefront från flera VR headsets. SteamVR fungerar med alla vanligaste headseten medans Oculus kräver "genvägar". Man kan ju fortfarande ha exklusiviter till sin store men inte att låsa ute hårdvara. 24/06 Trist, jag trodde att Valve var för att så många som möjligt ska få tillgång till och öppen användning av VR. För mig så lutar det åt PSVR 2(eller PSVR ifall PSVR 2 dröjer länge och att PSVR får dra fördel av PS5ans hårdvara). Men jag saknar ett öppet... 23/06 Du får klaga lite på Valve, för Facebook/Oculus ville ju ha stöd för Vive på sin platform, men det satte ju folk hos Valve stopp för (https://www.reddit.com/r/oculus/comments/g68py9/alan_yates_is_the_reason_for_oculus_exclusivity/). De var väl lite sura... 23/06 Det har varit lite lösa rykten om det men inget bekräftat än, Arena är fortfarande beta så gissar dom jobbar på det fortfarande. Vill man spela Combat med Quest får man helt enkelt koppla in Link eller köra Virtual desktop. Det är ju som sagt crossplay... 23/06 På tal om det, har det snackats nåt om Echo Combat till Quest? Jag har spelat rätt lite Arena men älskar Combat, så om de kan bredda spelarbasen lite där genom en Quest standalone-port så vore ju det fint. :-) 23/06 Men oftast bara haters ;) 23/06 Ja kanske det, men det kan finnas legitima anledningar varför vissa tycker det. Man klarar helt enkelt inte av det eller man "fick en dålig start" med att man spelat "fel" spel helt enkelt :) 23/06 Man borde egentligen bara ignorera inlägg som kallar VR för skräp. Men som du säger, Lone Echo är ett av de bästa och mest inlevelsefulla VR spel som nånsin gjorts. 23/06 Lone Echo må ha nått år på nacken och inte alls fått samma hype som senare spel men är nog bland det bästa VR spelet sett till gameplay och story fortfarande. 2an är väldigt efterlängtad och sen ska vi inte glömma "e-sporten" Echo VR dom det medförde... 23/06