Det är turbulenta tider för Ubisoft, framförallt eftersom många anställda kommit med anklagelser om kränkningar och olämpliga beteenden. Som svar på detta ska företaget nu omstrukturera och stärka sina personalpolicyer, och via ett pressmeddelande meddelar man att flera tunga chefer även kommer att avgå från sina positioner.

Detta inkluderar "chief creative officer" Serge Hascoët, vars position tillfälligt kommer att tas över av VD:n och grundaren Yves Guillemot. Hascoët beskrivs av Bloombergs Jason Schreier som den "mäktigaste kreativa styrkan i företaget", så det rör sig inte om någon liten förlust. Även den globala personalchefen Cécile Cornet och studiochefen Yannis Mallat kommer att sluta.

I pressmeddelandet säger Yves Guillemot att Ubisoft som företag har misslyckats med att tillhandahålla en säker och inkluderande arbetsplats för sina anställda, och att kränkningarna står i direkt kontrast med de värderingar som han själv aldrig har tummat på.

Förhoppningsvis kommer kvällens Ubisoft Forward-livestream att bjuda på lite mer positiva vibbar. FZ:s Youtube-sändning drar igång klockan 20:30, så se till att hänga med då.