Företaget rensar efter de många anklagelserna om kränkningar och dålig arbetsmiljö.

Det är turbulenta tider för Ubisoft, framförallt eftersom många anställda kommit med anklagelser om kränkningar och olämpliga beteenden. Som svar på detta ska företaget nu omstrukturera och stärka sina personalpolicyer, och via ett pressmeddelande meddelar man att flera tunga chefer även kommer att avgå från sina positioner.

Detta inkluderar "chief creative officer" Serge Hascoët, vars position tillfälligt kommer att tas över av VD:n och grundaren Yves Guillemot. Hascoët beskrivs av Bloombergs Jason Schreier som den "mäktigaste kreativa styrkan i företaget", så det rör sig inte om någon liten förlust. Även den globala personalchefen Cécile Cornet och studiochefen Yannis Mallat kommer att sluta.

I pressmeddelandet säger Yves Guillemot att Ubisoft som företag har misslyckats med att tillhandahålla en säker och inkluderande arbetsplats för sina anställda, och att kränkningarna står i direkt kontrast med de värderingar som han själv aldrig har tummat på.

Förhoppningsvis kommer kvällens Ubisoft Forward-livestream att bjuda på lite mer positiva vibbar. FZ:s Youtube-sändning drar igång klockan 20:30, så se till att hänga med då.

Skicka en rättelse
Ja, om man har uppträtt ohyfsat ska man inte förlåtas eller tillåtas ändra sig och få en ny chans. Det är ju också förfärligt att dom får behålla eventuella rikedomar dom byggd upp från sitt yrkesliv (eller arv) fram till punktet dom blir avskedade. Dom... 14/07 Nej och för såna platser är det förmodligen ingen större idé att lägga tid på inkludering, då sådan redan finns (om än inte uttrycklugen). Det finns dock en hel del arbetsplatser där det inte är lika bra. Som tur är har jag personlugen sluppit såna. En... 13/07 Dumt som i att det finns andra ord som passar bättre. Och precis jag har aldrig varit på en arbetsplats där mobbning eller trakasserier har fått äga rum någonsin. Jag har varit på arbetsplatser där man inte fått klä sig som man velat dock men då har vi... 13/07 Dumt som i vad ordet betyder eller dumt som i att det finns andra ord som passar bättre? Om det är det senare så håller jag med dig men absolut inte om du menar det förra. Jag får känslan av att det här ordet är något som HR-avdelningar börjat införa... 13/07 Nu är det väl inte läsförståelse som är det viktiga i inkluderande arbetsplatser? :) 13/07 Ahapp så med andra ord något vi tagit haft i Sverige i många år utan att ha något så dumt uttryck som "inkluderande". 13/07 Om en kämpar med ord som "inkluderande" lär även "hygglig" ligga på en rätt komplicerad nivå. 13/07 Inkluderande arbetsplats betyder att ingen som jobbar där ska diskrimineras m.a.p. kön, etnicitet, ålder o.s.v. Det handlar inte, som du verkar tro, om kvotering. Vanligt jävla hyfs m.a.o. Sen kan jag personligen tycka att det är fånigt med alla nya mod... 13/07 "inkluderande arbetsplats..." haha vad innebär det egentligen? Ska det få jobba folk där som inte kan ett jota om ex programmering osv för att de ska vara inkluderande? Så man inte råkar utesluta ngn i samhället för det vore för jäkligt om man inte har... 13/07 Beror förstås på i vilken provins i Kanada du jobbar, hur länge du jobbat, om du är fackligt ansluten och vad som står i anställningskontraktet. Det är ju trots allt inte USA vi pratar om. Sen i detta fall är det väl ingen som är sparkad utan de har kom... 13/07