Recensionerna av Cyberpunk 2077 dök upp i går (läs vår!), och det samlade omdömet är "väldigt bra, men buggigt". Grafikbuggar tas upp i de flesta recensioner, och hoppet står till den patch som ska släppas lagom till torsdagens release.

Men – grafikbuggarna kan bero på att spelet körts med för höga grafikinställningar. Det säger Fabian Mario Döhla, kommunikationsansvarig för CD Projekt Red i bland annat Tyskland. Han skriver i en tweet att grafikproblemen uppstår för att för höga grafikinställningar gör att datorn inte hinner streama allt material, vilket får till följd att animationer, objekt, läppsynk och annat blir fel. Och det gör stor skillnad att skruva ner grafikreglagen, hävdar han.

Det råder också ovisshet om vilken version av spelet som recensenterna kört. Närmare bestämt om den patch som vissa (alla?) recensenter fick under testperioden är den utlovade day 1-uppdateringen. Den gode Fabian passar på att svara även här, och svaret är nej. Det fixades en del problem med recensionsversionen, men en del buggar som dykt upp under testningen kommer fixas med day 1-patchen.

Samtliga recensioner av Cyberpunk 2077 gäller pc-versionen – några konsolrecensioner finns ännu inte. Så om du är buggkänslig kan det vara läge att invänta omdömen innan du shoppar loss.