Diablo 2: Resurrected blev äntligen officiellt för en tid sen, efter år av spekulationer och gissningar. Om demonerna vill släpps det någon gång i år, och om du har save-filer kvar från originalet kommer du kunna fortsätta exakt där du slutade. Det säger producenten Matthew Cederquist när IGN frågar honom om original-savesen kan importeras.

Ja! Ja, spara dem!

När vi jobbade på remastern undrade vi om de gamla save-filerna skulle fungera, och vi liksom slängde in dem och det funkade! Och vi bara: 'Okej, det där är den bästa funktionen nånsin'.

Han gör också klart att nyversionen är en remaster, inte en remake. I stort är det en uppsnyggad version av originalet, men som justerats lite här och där för att passa nutiden bättre. Konoslversionerna har fått acihevements, men om det kommer till pc säger han inget om nu. Högre upplösning får vi också, vilket kan vara bra. För retrovurmaren finns ett legacy-läge som ser ut som det gjorde förr, medan folk som kastat ut tjockskärmen kan köra ända upp till 8K-upplösning på pc och 4K/60fps på de senaste konsolerna.

Diablo 2: Resurrected släpps till pc, Switch, PS5, Xbox Series, PS4 och Xbox One i år. Tänker du ge det en chans?