I december ska Valve släppa Steam Deck, en bärbar spel-pc för Steam-spel. Nu har det dykt upp en FAQ som ger svar på några av de vanligaste frågorna, och på kuppen ger en del insikter vi kanske inte hade innan. Ett par exempel:

Steam Deck drivs av en ny verison av det Linux-baserade operativsystemet Steam OS, men det går att köra andra operativsystem om du så vill. Maskinen har stöd för dual-boot och det går att köra operativ från ett SD-kort.

Steam Deck kan användas som handkontroll på en pc genom att ansluta med Remote Play till den.

Det kommer inte finnas stöd för externa grafikkort, så maskinen är begränsad till kraften som finns i den inbyggda grafikprocessorn. Därmed kan det bli svårt att köra VR-spel på Steam Deck, även om det tekniskt sett inte finns något som hindrar det.

Fler frågor och svar har du här.

Eftersom Steam OS är Linux-baserat har Valve tagit fram mjukvaran Proton som ska gifta operativet med de medstadels Windows-baserade spelen. Det ser ut som att alla spel inte kommer funka, men möjligen kan en Windows-installation räta ut eventuella problem där. Klarare besked om hur bra det funkar får vi förhoppningsvis när premiären närmar sig i slutet av året.